Nagyon sima győzelemmel ajándékozta meg szurkolóit a Manchester

Vágólapra másolva!
2007.12.26. 17:56
Magabiztos győzelmet aratott a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League). Sir Alex Ferguson csapata gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte a Sunderland elleni találkozót, miután a félidőben Wayne Rooney, Louis Saha és Cristiano Ronaldo találataival már 3-0-ra vezetett. A végén Saha még tizenegyesből is betalált, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.
Saha (feketében) Rooney remek passzából talált be
Reuters
Saha (feketében) Rooney remek passzából talált be
Saha (feketében) Rooney remek passzából talált be
Reuters
Saha (feketében) Rooney remek passzából talált be

Már az első pillanatoktól kezdve nyomást gyakorolt a vendég Manchester United a Sunderlandre. Az egykori manchesteri kedvenc, Roy Keane játékosai teljesen veszélytelenül futballoztak, csak idő kérdése volt mikor kerülnek hátrányba. Ez a pillanat a 16. percben érkezett el, amikor Wayne Rooney higgadtan értékesítette Wes Brown „forintos” kiugratását.

A folytatásban sem állt vissza a forduló előtt a második helyen álló vendégegyüttes, amely a 27. percben már kettővel vezetett. Ekkor Rooney előkészített, Louis Saha pedig közelről lőtt a kapuba.

Cristiano Ronaldo a 43. percben nagyon megnézte magának a hazai kapu jobb felső sarkát, ahol másodpercekkel később, szabadrúgását követően a labda landolt. A portugál játékos remekbe szabott lövése gyakorlatilag egy félidő után eldöntötte a három pont sorsát.

A második játékrészre is maradt egy találat. Egy kisé könnyedén megítélt büntető után Saha megszerezte saját maga második, míg csapata negyedik gólját a mérkőzésen, amivel kialakult a 4-0-s végeredmény.

Győzelmével az MU átvette a vezetést az angol bajnokságban az este a Portsmouth vendégeként pályára lépő Arsenaltól.

A rendes játékidő utolsó percében csikarta ki a győzelmet a Liverpool a Derby County otthonában. Fernando Torres ugyan korán megszerezte a vezetést a "vörösöknek", a második félidőben érkező James McEveley-találat azonban kiegyenlítette az állást.

Sokáig döntetlen állt az eredményjelző táblán, végül azonban nem tudott pontot szerezni a liga utolsó helyén szerénykedő Derby. A 90. percben - stílusosan - a csapatkapitány, Steven Gerrard találatával a Pool 2-1-re nyert.

PREMIER LEAGUE

  • 19. FORDULÓ
  • Birmingham City-Middlesbrough 3-0 (Downing 22.-öngól, Forsell 45., McSheffrey 90+1.-tizenegyesből)
  • Derby County-Liverpool 1-2 (McEveley 67. ill. Torres 12., Gerrard 90.)
  • Everton-Bolton Wanderers 2-0 (P. Neville 51., Cahill 70.)
  • Sunderland-Manchester United 0-4 (Rooney 16., Saha 27., 84.-tizenegyesből, Ronaldo 43.)
  • Wigan Athletic-Newcastle United 1-0 (Taylor 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik