Arsene Wenger: Dimitar Berbatovtól függ a Spurs teljesítménye

Vágólapra másolva!
2007.12.22. 13:09
Arsene Wenger vezetőedző szerint az Arsenalnak „meg kell fékeznie” Dimitar Berbatovot, mert tőle függ a Tottenham Hotspur teljesítménye. Az angol labdarúgó-bajnokságot vezető együttes szakmai főnöke szerint akkor játszik jól a londoni rivális, ha a bolgár támadó is kiválóan futballozik.
Dimitar Berbatov (fehér mezben) a Spurs kulcsembere
Dimitar Berbatov (fehér mezben) a Spurs kulcsembere
Dimitar Berbatov (fehér mezben) a Spurs kulcsembere
Dimitar Berbatov (fehér mezben) a Spurs kulcsembere

A fővárosi derbi 13:45 órakor kezdődik az Emirates-stadionban.

„Lenyűgözőnek tartom az intelligenciáját, technikáját és beindulásait. A Premier League legjobb támadói közé tartozik” – jelentette ki Wenger. A francia sikertréner úgy véli, az Arsenal otthon tartja a három pontot, ha kikapcsolja a játékból a rivális legjobbját.

Arsene Wenger együttese remekel a Premier League-ben, 1 ponttal előzi meg a címvédő Manchester Unitedet. Az Arsenal rendkívül látványosan futballozik, és joggal bízhat abban, hogy nem borul délután a papírforma, amelyet a közelmúlt statisztikája is alátámaszt. A francia edző irányításával az „ágyúsok” 16 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a városi riválistól.

A Tottenham nagy reményekkel kezdte a szezont, de az eredmények messze elmaradtak a várakozásoktól. Így nemrég Martin Jolt a Sevillával kétszer is UEFA Kupát nyerő Juande Ramos váltotta.

„Ramos tapasztal és számos erénnyel rendelkező edző. Esélye van arra, hogy sikereket érjen el, mert a Tottenham jó kerettel bírt már az érkezése előtt is. A legutóbbi két szezonban is ötödik helyen végzett a csapat” – jegyezte meg Wenger.

A spanyol szakember szerint a Spursnek nincs félnivalója, de egyértelmű, hogy nehéz feladat vár a csapatra. Eltiltás miatt nem léphet pályára Didier Zokora, és a védelem két tagja, Michael Dawson és Ricardo Rocha sem teljesen egészséges.

„Az Arsenal bő keretből gazdálkodhat, mi viszont minden sorozatban ugyanazokkal a játékosokkal szerepelünk a sérülések miatt – mondta Ramos, majd így folytatta: - Jelenleg az Arsenal játssza az egyik legjobb futballt. Nagyon látványosan és eredményesen játszanak, vezetik a bajnokságot. Mi is eredményesek vagyunk az utóbbi időben, folyamatosan javul a teljesítményünk”.

A Spurs legutóbb 1999. november 7-én nyert – hazai pályán – az Arsenal ellen. Idegenben pedig 1993. május 11-én múlta felül londoni riválisát…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik