Eduardo da Silva négy közé lőtte az Arsenal tartalékcsapatát

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 23:40
Hosszabbításban vívta ki a továbbjutást a bajnoki listavezető Arsenal együttese a Blackburn otthonában az angol Ligakupa negyeddöntőjében. A Manchester City a meccs nagy részét emberelőnyben játszotta a Tottenham Hotspur ellen, így is erősnek bizonyult azonban számukra a remekül kontrázó fővárosi gárda. Az Everton már korábban továbblépett, a Chelsea szerdán mérkőzik a Liverpoollal.
Eduardo da Silva volt a garancia a győzelemre az ágyúsoknak
View Images, archív
Eduardo da Silva volt a garancia a győzelemre az ágyúsoknak
Eduardo da Silva volt a garancia a győzelemre az ágyúsoknak
View Images, archív
Eduardo da Silva volt a garancia a győzelemre az ágyúsoknak

ANGOL LIGAKUPA (CARLING CUP)

NEGYEDDÖNTŐK
Blackburn–Arsenal 2-3 - hosszabbítás után (1-2, 2-2, 2-3)
Gólszerzők: Santa Cruz (42., 60.), ill., Diaby (6.), Eduardo da Silva (29., 105.)
Manchester City–Tottenham Hotsur 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Defoe (5.), Malbranque (82.)
Nem sokat teketóriáztak az ágyúsok, a 21 éven aluli átlagéletkorú csikócsapat már a hatodik percben megzörgette a Rovers hálóját.

A fiatal dán tehetség Nicklas Bendtner jobboldali beívelését Diaby kapásból emelte kapura, a labda hulló falevélként esett át Friedel felett a hálóba.

A kilencedik percben Bendtner a bal oldalon tűnt fel: Diabyval kényszerítőzött, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről csavart a hosszú felső sarok irányába, a labda azonban a kapufán csattant.

Az ágyúsok teljes kontroll alatt tartották a középpályát Diarra és Diaby révén.

Az első Blackburn-helyzetre a 26. percig kellett várni, ekkor Bentley szabadrúgását fogta Fabianski kapus.

Két percre rá már komoly egyenlítési lehetőséghez jutott a Rovers: David Dunn életerős, 17 méteres, lapos lövését azonban bravúrral szögletre tolta a vendégek hálóőre.

A következő támadásból büntetett a fővárosi zsoldoscsapat. Denilson remek húszméteres labdájának szeme volt, Eduardo törhetett kapura, és hideg fejjel gólra is váltotta a ziccert.

A gólt megelőzően egyre inkább játékba lendülő hazaiak nem hagyták annyiban a dolgot. Bentley újabb helyzetei után a 42. percben Derbyshire beívelésére a paraguayi válogatott Santa Cruz robbant be, s közelről a hálóba bombázott. A gól egyébként meglehetősen lesgyanús körülmények közepette született.

A fordulás után is rohamozott a Blackburn, de az Arsenal is nagyon kombinatívan játszott.

Mark Hughes együttese aztán rögzített játékhelyzetből tudott egyenlíteni: Bentley szabadrúgása után egy héten belül ötödik találatát szerezte a Bayern korábbi sztárja, Roque Santa Cruz. A paraguayi most fejesből volt eredményes.

Az utolsó félórában óriási birkózás folyt a pályán, újabb gól azonban nem született, így következhetett a hosszabbítás. Amúgy a vendégek tehetsége, Denilson nélkül, akit pár másodperccel a rendes játékidő előtt brutális becsúszás miatt zuhanyozni küldött Riley játékvezető.

A folytatásban Eduardo da Silva húzta ki a pácból az emberhátrányban játszó Arsenalt, Song passzát értékesítette a 104. percben, győztes gólt szerezve az ágyúsoknak.

A Tottenham már az ötödik percben sokkolta a manchesteri közönséget a City ellen, Jermaine Defoe hűtötte le sakk-matt szituáció során a hazai kedélyeket.

Bár a 20. percben kiállították a Hotspur csapatából a hátvédként bevetett elefántcsontparti Zokorát, ez sem törte meg a vendégeket, akik a véghajrában tanítanivaló kontra során a francia Steed Malbranque-nak köszönhetően be is biztosították az elődöntőbe jutást.

DIABY VEZETŐ GÓLJA A BLACKBURN ELLEN (VIDEÓ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik