Martin O'Neill szerint is José Mourinho lenne az ideális választás

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 14:33
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Aston Villa vezetőedzője szerint is José Mourinho lenne a legideálisabb választás az angol szövetségi kapitányi posztra. Martin O'Neill a The Times olvasóival osztotta meg nézetét.
Martin O'Neill José Mourinhót szeretné
Martin O'Neill José Mourinhót szeretné
Martin O'Neill José Mourinhót szeretné
Martin O'Neill José Mourinhót szeretné

"Úgy gondolom José egész egyszerűen kitűnő választás lenne" - nyilatkozta Martin O'Neill, az Aston Villa mestere miután arról faggatták, mit szólna hozzá, ha José Mourinho követné a megbukott Steve McClarent az angol válogatott kispadján.

A kijelentés pikantériája, hogy az északír mester is a lehetséges kapitányok között van. O'Neill neve még fellelhető az Angol Labdarúgó-szövetség öt-hat főböl álló listáján.

O'Neill már 2006-ban is képben volt. Akkor a távozó Sven-Göran Eriksson ideális utódját azonban nem benne, hanem McClarenben látta az FA. Azóta kiderült, a szövetség rossz döntést hozott. Most a vezetők nem akarják elkapkodni a döntést...

A Villa mestere egyébként még mindig az egyik lehetséges jelölt, ám az FA "igazoláspolitikája", miszerint nem brit szakembert szeretnének a kispadra, esélytelenné teszi O'Neill (ezzel némileg ellentmond a William Hill fogadóiroda aktuális oddsai). A menedzser így pedig rendkívül sportszerűen nyilatkozott a "rivális" Mourinhóval kapcsolatban.

A felvetést, hogy egy klubmenedzser nem végezhet jó munkát válogatott kispadján, kategorikusan cáfolta a mester.

"A válogatott labdarúgás nagyban hasonlít a klubfutballra. Mindkettőnél meg kell nyerned a meccseidet" - viccelődött a Mourinho mellett pálcát törő O'Neill.

Cseppet sem meglepő módon egy egykori Chelsea-játékos nem az egykori londoni edzőt látná legszívesebben angol szövetségi kaptányként. Gianfranco Zola szerint honfitársa, Fabio Capello tehetné a legtöbbet a szigetországi nemzeti csapatért.

"Capellónak megvan az ideális szakmai tapasztalata, ahhoz hogy új korszakot kezdjen irányítása alatt az angol válogatott" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Zola, aki azért a legutóbb a Real Madridnál dolgozó szakember mellett Mourinho képességeit is elismerte.

"Persze vannak hasonlóan karizmatikus és tapasztalt edzők. Mourinho is jó választás lenne, biztos vagyok, hogy kettőjük közül kerül ki a végső győztes" - zárta az angol labdarúgással kapcsolatos gondolatait Zola.

Az szigetországi fogadóirodák természetesen egyből lereagálták a történéseket. A William Hillnél például Mourinho a legesélyesebb, a portugált Capello, majd O’Neill követi.

A WILLIAM HILL FOGADÓIRODA ESÉLYLATOLGATÁSA:

KI LESZ A KÖVETKEZŐ ANGOL SZÖVETSÉGI KAPITÁNY?
Jose Mourinho 6/4
Fabio Capello 2/1
Martin O' Neill 6/1
Jurgen Klinsmann 8/1
Marcello Lippi 14/1
Luis Scolari 14/1
Guus Hiddink 14/1
Alan Shearer 14/1
Louis Van Gaal 20/1
Steve Coppell 20/1
Rafa Benitez 20/1
Harry Redknapp 20/1
Stuart Pearce 25/1
Frank Rijkaard 40/1
Sam Allardyce 50/1
Martin Jol 50/1
Mark Hughes 50/1
Glenn Hoddle 50/1
Arsene Wenger 50/1
Alan Curbishley 50/1
Sven-Göran Eriksson 100/1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik