A brit lapok szerint Rafa Benitez napjai megszámláltattak az Anfielden

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 18:33
Több brit napilap szerint Rafael Benitez, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere a legjobb úton halad afelé, hogy a Mersey-parti klub két amerikai tulajdonosa megköszönje a munkáját, és új edző után nézzen. A Times szerint George Gillett és Tom Hicks minden bizalmát elveszítette a spanyol szakember.
Mennyi időm van még? – kérdezheti Rafael Benitez
Imago
Mennyi időm van még? – kérdezheti Rafael Benitez
Mennyi időm van még? – kérdezheti Rafael Benitez
Imago
Mennyi időm van még? – kérdezheti Rafael Benitez

Az egész azzal kezdődött, hogy Rafael Benitez a Newcastle United elleni 3-0-s győzelem után kijelentette: a két tengerentúli multimilliárdosnak fogalma sincs, mit jelent Európában az átigazolási időszak.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy a Gillett, Hicks duó nem támogatja Benitez játékos-igazolási elképzeléseit. A spanyol szakember szerint a tulajdonosok nem engedélyezték neki, hogy a januári „ablak” idején új futballisták után nézzen a piacon.

„Azt beszélik a klubnál, hogy a tekintélyüket ért legutóbbi támadások miatt az amerikai mágnások minden bizalmát teljesen elveszítette (Benitez), és a népszerűsége ellenére az elbocsátása most már csak idő kérdése” – fogalmazott a The Times című lap.

Múlt csütörtökön a két tulajdonos arra szólította fel a vezetőedzőt, hogy inkább a csapat felkészítésére összpontosítson, mint az új igazolásokra.

Vasárnap két közleményt adtak ki, amelyben cáfolták azokat a híreket, hogy Benitezt már ki is rúgták, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy december közepéig – amikor Liverpoolba látogatnak – nem tárgyalnak új játékosok szerződtetéséről.

„A mai újságokban megjelent spekulációk ellenére semmi újat nem mondhatunk” – olvasható a közleményben.

„Tegnap (szombaton) remek győzelmet arattunk, és néhány nagyon fontos mérkőzés elé nézünk, kezdve a Porto elleni szerdai találkozóval, majd folytatva a sort a Bolton, a Reading, aztán pedig a Marseille és a Manchester United elleni összecsapásokkal.”

„Mi mindketten, Rick Parry ügyvezetővel együtt találkozni akarunk december közepén Rafa Benitezzel, hogy döntéseket hozzunk arról, mire van szüksége a csapatnak.”

A Liverpool a nyári átigazolási időszakban több mint 103 millió amerikai dollárt költött új játékosokra – többek között Fernando Torresről, Yossi Benayounról és Ryan Babelről van szó.

Az, ami Benitezzel történik most, kísértetiesen emlékeztet a Jose Mourinho, a Chelsea volt menedzserének esetére.

A portugál trénernek szeptemberben kellett távoznia a Stamford Bridge-ről, miután közte és Roman Abramovics tulajdonos között állandó nézeteltérések voltak.

Ami Mourinhót illeti, őt is Rafael Benitez lehetséges utódjai között emlegetik.

Rafa Benitez 2004 óta vezeti a szakmai munkát az Anfielden, kétszer bejutott a Liverpoolal a Bajnokok Ligája döntőjébe, és 2005-ben meg is nyerte a legrangosabb európai kupát.

A Liverpool a Premiershipben ebben a szezonban még nem kapott ki, és 27 ponttal az ötödik helyen áll a táblázaton. Szerdán azonban le kell győznie a Portót a BL-ben, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik