Buzsáky első góljával még vezetett, ám végül kikapott a QPR

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 00:02
Felemásra sikeredett az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának (League Championship) 15. fordulója a magyar játékosok számára. Buzsáky Ákos megszerezte első gólját a Queens Park Rangersben, ám a csapat mégis vereséget szenvedett a Coventry Citytől. Fülöp Márton végigjátszotta a Preston North End elleni bajnokit, míg Gera Zoltánt 75 perc után lecserélték a Sheffield Wednesday ellen.
Buzsáky Ákos megszerezte első gólját új csapatában
Buzsáky Ákos megszerezte első gólját új csapatában
Buzsáky Ákos megszerezte első gólját új csapatában
Buzsáky Ákos megszerezte első gólját új csapatában

A játéknap legnagyobb egyéni sikerét a magyar játékosok közül Buzsáky Ákos könyvelhette el. A Queens Park Rangers légiósa a Coventry City ellen az 51. percben egy remek távoli bombával szerezte meg a vezetést csapatának. Sajnos azonban a találkozó után nem ünnepelhetett a középpályás: a QPR hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett.

Buzsáky végig a pályán volt, a beszámolók szerint jól mozgatta csapatát, a pontszerzéshez azonban ez kevés volt ezen az estén.

A West Bromwich Albionban Gera Zoltán kezdőként 75 perc bizonyítási lehetőséget kapott a Sheffield Wednesday ellen. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, a két gólnál a magyar válogatott csapatkapitánya már nem volt a pályán.

A Leicester City Andrew Carroll gólja miatt rögtön a mérkőzés 14. percében hátrányba került a Preston North End otthonában. A folytatásban azonban a hazaiak nem tudták bevenni a végig (jól) védő Fülöp Márton kapuját, így az 59. percben szerzett Dudley Campbell-találat az egy pontot jelentette a vendégeknek.

A Colchesterben Balogh Béla a kispadról nézhette végig ahogy a társak a Tímár Krisztiánnal a kezdőcsapatban felálló Plymouth ellen 1-1-es döntetlent érnek el. A vendégeknél Halmosi Péter az 58. percben csereként lépett pályára.

Priskin Tamás a 89. percben Marlon Kinget váltotta a Watfordban. Az legutóbbi szezonban még a Premier League-ben „vitézkedő” gárda idegenben nyert a Norwich ellen, így tovább erősítette vezető pozícióját a bajnokságban.

LEAGUE CHAMPIONSHIP

15. FORDULÓ:
Scunthorpe United-Stoke City 2-3
Bristol City-Charlton Athletic 0-1
Burnley-Hull City 0-1
Cardiff City-Crystal Palace 1-1
Colchester United-Plymouth Argyle 1-1
Norwich City-Watford 1-3
Preston North End-Leicester City 1-1
Sheffield United-Ipswich Town 3-1
Southampton-Wolverhampton Wanderers 0-0
West Bromwich Albion-Sheffield Wednesday 1-1
Queens Park Rangers-Coventry City 1-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik