Megegyezés: Ten Catét pénteken kinevezhetik a Stamford Bridge-en

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 19:21
Mindenben megegyezett Henk ten Catéval a Chelsea angol futballklub, így a holland szakembert várhatóan pénteken már ki is nevezik Avram Grant vezetőedző segítőjének. Az Ajax már korábban zöld utat adott az 52 éves trénernek, hogy tárgyaljon a londoni együttes vezetőivel.
Henk ten Cate (balra) büszke arra, amit az Ajaxszal elért
Imago
Henk ten Cate (balra) büszke arra, amit az Ajaxszal elért
Henk ten Cate (balra) büszke arra, amit az Ajaxszal elért
Imago
Henk ten Cate (balra) büszke arra, amit az Ajaxszal elért

Az 1999-2000-es szezonban Budapesten, az MTK vezetőedzőjeként, majd később a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonánál Frank Rijkaard segítőjeként dolgozó Henk ten Cate ügyében az Ajax a héten adott ki közleményt arról, hogy megállapodott a Chelsea-vel az azonnali átigazolásról.

„Miután a Chelsea megkereste őt, Henk ten Cate arra kérte az Ajax menedzsmentjét a múlt héten, hogy engedélyezze a tárgyalások megindítását az angol klubbal. Az Ajax saját jószántából megadta az engedélyt” – fogalmaztak a hollandok.

Ten Cate a legutóbbi idény elején vette át az Ajaxnál a vezetőedzői feladatokat, és csak gyengébb gólkülönbsége miatt nem nyerte meg a holland bajnokságot.

Ebben a szezonban viszont rosszabbra fordultak a dolgok az Amsterdam Arenában. Az Ajax a Slavia Prágával szemben a harmadik körben kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőben, az UEFA-kupában a Dinamo Zágráb búcsúztatta.

Ten Cate utoljára múlt vasárnap, a Sparta Rotterdam ellen ült az Ajax kispadján, amikor 2-2-es döntetlent ért el csapatával.

Néhány szurkoló ezen a mérkőzésen már hevesen támadta őt és a klub néhány vezetőjét.

Ugyanakkor a szakember próbálta védeni magát, és a következő nyilatkozatot tette:

„Mit mondhatnék erről? A vezetésem alatt 41 mérkőzést játszottunk, 92 pontot szereztünk a bajnokságban, és több mint száz gólt lőttünk.”

Henk ten Cate várhatóan október 20-án ül majd le először Avram Grant mellé a Chelsea kispadjára. A BBC brit közszolgálati médium szerint a jelenlegi asszisztens, Steve Clarke szintén az szerződése meghosszabbításáról tárgyal a Stamford Bridge-en.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik