Hill-Wood szerint soha sem lesz a Chelsea a világ legnagyobb csapata

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 12:25
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Arsenal elnöke, Peter Hill-Wood nem tartja elképzelhetőnek, hogy a Chelsea lesz Anglia legnagyobb klubja. A sportvezető Peter Kenyon napokban tett nyilatkozatára reagált, és puszta fantáziálásnak titulálta a "kékek" vezérigazgatójának kijelentését.
Hill-Wood szerint a Chelsea még messze van a Liverpooltól és a Manchester Unitedtől
Hill-Wood szerint a Chelsea még messze van a Liverpooltól és a Manchester Unitedtől
Hill-Wood szerint a Chelsea még messze van a Liverpooltól és a Manchester Unitedtől
Hill-Wood szerint a Chelsea még messze van a Liverpooltól és a Manchester Unitedtől

Szavazás

Javul-e a Chelsea teljesítménye Jose Mourinho távozása után?

Írja be az itt látható számot!
Peter Kenyon merész álmokat szövögetett, ám képzelgéseit nem tartotta otthon a hálószobában, nyilvánosság elé állt és kijelentette: a Chelsea 2014-re Európa (és ezzel együtt a világ) legnagyobb futballklubja lesz. A napokban azonban hatalmas pofont kapott a londoni alakulat, a Rosenborg elleni hazai döntetlent követően távozott az edigi sikerkovács, José Mourinho a gárda kispadjáról. Úgy tűnik hát, hogy a merész elképzelésekből nem lesz semmi.

Ezen a véleményen van Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke is, aki egyszerűen "ökörségnek" nevezte Kenyon kijelentését.

"Nem akarom a Chelsea-t leírni, de egy biztos: a Manchester United és a Liverpool valószínűleg a legnagyobb nevek az angol labdarúgásban és talán mindenütt a világban" - vázolta a helyzetet az Arseanl elnöke.

Hill-Wood érvelését az is alátámasztja, hogy a már említett Rosenborg elleni BL-meccsen a csapat játékára mindössze 25 ezren voltak kíváncsiak.

"Nagyon meglepődtem, hogy csak 25000-en voltak a Bajnokok Ligája-találkozón"

Majd Hill-Wood a saját csapatát és annak szurkolótáborát hozta föl példának, amely már az idők kezdete óta a csapat mellett áll.

"A szurkolótáborunk talán a harmincas években kezdett kialakulni, majd (a klub szeretete) apáról fiúra szállt" - mondta Hill-Wood, majd hozzátete, hogy amit egy csapat 100 év alatt elért azt akár 100 perc alatt tönkreteheti.

"A pénz jelentéktelen a klub történetének szempontjából és nem attól függ, hogy milyen nagy a klub"

"A Chelsea hirtelen gondolata, hogy felülmúlja a Manchester Unitedet és a Liverpoolt csak fantáziálás. Soha nem fog megtörténni." -- fejezte be gondolatmenetét az Arsenal elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik