Maradhat a legenda, meghosszabbítják Ryan Giggs szerződését

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 14:53
Angol lapértesülés szerint a Manchester United újabb egy évvel meghosszabbítja legendás labdarúgója, Ryan Giggs szerződését. Így Sir Alex Ferguson vezetőedző a 2008-2009-es szezonban is számíthat a tapasztalt walesi szélsőre, aki megdöntheti Sir Bobby Charlton klubcsúcsát.
Ryan Giggs a következő szezonban is szerepelhet az MU-ban
Ryan Giggs a következő szezonban is szerepelhet az MU-ban
Ryan Giggs a következő szezonban is szerepelhet az MU-ban
Ryan Giggs a következő szezonban is szerepelhet az MU-ban

A 33 éves Giggs jelenlegi heti fizetése 75 ezer font, az még kérdés, hogy a következő szezonra is marad-e ez a bérezés. Ha sérülések nem akadályozzák, akkor a 721 manchesteri találkozójánál járó klasszis megdönti Charlton 759 találkozót számláló rekordját. A hivatalos találkozókon a walesi futballista 141 góllal segítette csapatát, a bajnokságban 98 találatnál jár.

A Sun szerint Ferguson még legalább két-három évig számítana játékosára.

„Az elmúlt években vezetőedzőnk számos fiatal játékost hozott a csapathoz, már a jövőre is tekint. Természetesen már ők jelentik a United jövőjét. A klub ugyanis sohasem állhat meg, a jövőben sem lesz erre példa” – mondta Giggs utalva többek között Cristiano Ronaldóra, Rooneyra, Nanira és Andersonra.

Ryan Giggs Bajnokok Ligáját, Klub Világkupát, Európai Szuperkupát, kilenc bajnoki címet, 4 FA-kupát, 2 Ligakupát és 6 angol Superkupát (Community/Charity Shield) nyert a Manchester Uniteddel.

Egyéni címeket is „besöpört”: 1993-ban a legjobb európai U21-es játékosnak választották, kétszer volt az év legjobbja Walesben. Az MU szurkolói a klubtörténet legszebb góljának választották az Arsenal elleni 1999-es FA-kupa elődöntőben szerzett találatát.

RYAN GIGGS GÓLJA AZ ARSENAL ELLENI 1999-ES FA-KUPA ELŐDÖNTŐBEN


ÖSSZEÁLLÍTÁS RYAN GIGGS PÁLYAFUTÁSÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik