Rafa Benítez és Steve McClaren különharca Steven Gerrardért

Vágólapra másolva!
2007.09.02. 13:55
Kiéleződni látszik Rafa Benítez, a Liverpool vezetőedzője és Steve McClaren, az angolok szövetségi kapitányának vitája Steven Gerrardot illetően. Klubja még pihentetné a könnyebb sérülést szenvedett játékost, a válogatott első embere azonban erősködik, hogy szüksége van a középpályásra a 2008-as Európa-bajnokság következő két selejtező mérkőzésén Izrael és Oroszország ellen.
Steven Gerrardra mindenkinek szüksége van
Steven Gerrardra mindenkinek szüksége van
Steven Gerrardra mindenkinek szüksége van
Steven Gerrardra mindenkinek szüksége van

Steven Gerrard a Liverpool utolsó két meccsén a Toulouse és a Derby County ellen nem szerepelt a csapatban, mert korábban lábujjsérülést szenvedett.

A szóban forgó végtag eltört, és bár csak hajszáltörésről van szó, klubja így is a játékos pihentetése mellett döntött.

A gond akkor kezdődött, mikor Steven McClaren, az angolok szövetségi kapitánya jelezte, mindenképpen szüksége lenne a jPool csapatkapitányára a válogatott következő két tétmérkőzésén.

Az okok érthetők: a szigetország nemzeti tizenegye eddig nem úgy szerepelt az Európa-bajnoki selejtezők során, mint ahogyan azt korábban várták, így természetesen nagy szükség van a "vörösök" és az angolok kulcsemberére.

Rafa Benítez, a Pool vezetőedzője finoman szólva nem ért egyet kollégájával, és fontos mérkőzések ide vagy oda, nem szívesen engedi el a középpályást.

Ennek a véleményének korábban már hangot is adott, McClaren azonban nem tágított, és tovább erősködött Gerrard szerepeltetése mellett.

„Stevie nagyon szeretne játszani a válogatott következő két mérkőzésén – kezdte nyilatkozatát a szakember. – Hétvégén leülünk tisztázni a helyzetet, de biztos vagyok benne, hogy számolhatok majd vele.”

„Tudja, hogy mennyire fontosak ezek a mérkőzések, és azzal is tisztában van, ő mennyire fontos része a csapatnak.”

Természetesen Banítez nem szeretné, ha a játékosa fájdalomcsillapító injekciókkal a szervezetében játszana kétszer kilencven percet, ezzel pedig egészségét kockáztatná.

A Derby County elleni kiütéses, 6-0-s győzelmét követően a Liverpool 2002 után most először áll az angol bajnokság élén. A spanyol mester nem örül, de tudja, hogy a végső döntésbe nem szólhat bele.

„Steve még nem tud teljes edzésmunkát végezni. Már lehetne neki nagyobb terhelést adni, de nem akarjuk injekciózni” – mondta Benítez az őt faggató újságíróknak.

„Persze hogy minden meccsen pályára akar lépni, de óvatosnak kell lennünk. Én megértem, hogy játszani szeretne, de nemcsak ezen a mérkőzésen van rá szükség, hanem egész szezonban.”

Aztán békülékenyebben hozzátette: „Tudom mennyire fontos neki ez a meccs, és mennyire fontos ő Angliának, ezért leülök majd beszélni McClarennel. Megpróbáljuk a kockázati tényezőket minél kisebbre csökkenteni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik