Az Everton újra elbúcsúzott a 11 évesen meggyilkolt Rhys Jonestól

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 16:30
Rendkívül szomorú „kötelezettségüknek” tettek eleget hétfőn az Everton labdarúgói: az első csapat ugyanis ellátogatott Rhys Jones emlékhelyéhez. A múlt szerdán meggyilkolt 11 éves fiú az együttes hatalmas rajongója volt, szezonbérlettel is rendelkezett
Az Everton játékosai Rhys Jones emlékhelyénél
Reuters
Az Everton játékosai Rhys Jones emlékhelyénél
Az Everton játékosai Rhys Jones emlékhelyénél
Reuters
Az Everton játékosai Rhys Jones emlékhelyénél

„Azért jöttünk, hogy mi is lerójuk kegyeletünket. Rhys tizenegy éves volt és rajongott az Evertonért. Reméljük, hogy nem történik több ilyen tragédia” – mondta Phil Neville csapatkapitány, aki arra kérte a lakosságot, hogy segítse megtalálni a szörnyű bűntény tetteseit.

A kiváló védő társa, Alan Stubbs annyit tett hozzá, hogy Liverpool lakosságát megdöbbentette a gyilkosság.

„Mindenkit megérintett az eset, az egész várost sokkolta. Tragikus, nagyon tragikus esemény történt” – mondta a hátvéd.

Az Everton futballistái már a Blackburn Rovers elleni szombati bajnokin is megemlékeztek Rhys Jonesról, akkor 40 ezer szurkolói jelenlétében búcsúztak. Hétfőn a gyilkosság helyszínéül szolgáló pub előtti emlékhelyre koszorúkat és Mikel Arteta sokak által dedikált mezét vitték a játékosok.

Korábban a blackburniek is virágcsokrot jutattak el, ugyanígy tett az Everton korábbi csillaga, a Manchester Unitedet erősítő Wayne Rooney is, aki korábbi mezét is a söröző előtt „hagyta”.


A 11 éves Rhys Jonest a feltételezések szerint egy 13 éves fiú ölte meg három lövéssel. A gyilkos kerékpáron érkezett a Croxteth Parkban található pub parkolójához, ott lőtt rá egy kék konténerre. Az egyik golyó áthatolt egy autón és végzetesen eltalálta a hazafelé sétáló Rhys Jonest. Eddig hat, 15 és 19 éves közötti fiatalt tartóztattak el a gyilkosság kapcsán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik