Rafa Benitez és Steven Gerrard is bírálja Styles játékvezetőt

Vágólapra másolva!
2007.08.20. 13:29
Bírálja a tegnapi, Chelsea elleni rangadó játékvezetőjét, Robert Stylest a Liverpool menedzsere, Rafa Benitez. A spanyol szakember szerint a londoniaknak megadott büntető nem volt jogos, és a bíró ezen döntésére nincs magyarázat. Steven Gerrard, a hazaiak csapatkapitánya elvárná a „bűnöstől”, hogy kérjen bocsánatot a csapattól.
A liverpooli játékosok reakciója a megítélt büntető után
Reuters
A liverpooli játékosok reakciója a megítélt büntető után
A liverpooli játékosok reakciója a megítélt büntető után
Reuters
A liverpooli játékosok reakciója a megítélt büntető után

Styles játékvezető döntően befolyásolta a forduló rangadóját azzal, hogy a második játékrészben 1-0-s liverpooli vezetésnél egy jogtalan tizenegyest ítélt a vendégeknek. A bíró Steve Finnan megmozdulása után mutatott a büntetőpontra, miután szerinte a védő szabálytalankodott Florent Maloudával szemben, azonban a visszajátszások tökéletesen megmutattát, hogy semmiféle kontaktus nem volt a két játékos között.

Az 1-1-re végződött találkozó után Rafa Benitez a „vörösök” menedzsere fel volt háborodva a játékvezető ítéletén.

„Ezt a döntést lehetetlen megmagyarázni – nyilatkozta a spanyol tréner. – Annál a jelenetnél senki nem láthatott szabálytalanságot.”

„Én nagyon tisztelem a bírókat, azonban néha nem tudom megérteni, hogy miért hoznak egyes döntéseket – folytatta a szakember. – Szerintem, ha megnézi otthon videón a meccset, akkor látni fogja, hogy mekkorát hibázott.”

Steven Gerrard, a Pool csapatkapitánya tovább ment mesterénél, és arra kéri a játékvezetőt, hogy kérjen bocsánatot a csapattól.

Styles játékvezető (jobbra) Essienre néz, de valójában Terrynek ad sárga lapot
Styles játékvezető (jobbra) Essienre néz, de valójában Terrynek ad sárga lapot

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Nem szeretnék sokat beszélni erről, mert bajba kerülhetek, azonban azt el kell mondanom, hogy a bíró nem vezette jól a találkozót – nyilatkozta a klasszis középpályás. – Rossz döntést hozott, hiszen az nem volt tizenegyes. Remélem, hogy vállalja hibáját és bocsánatot kér."

Ráadásul Stylesnak nem ez volt az egyetlen hibája, hiszen úgy tűnt, két sárga lapot adott Michael Essiennek, azonban nem állította ki ghánai játékost.

„Michael nagyon megijedt, hogy újabb lapot kapott – nyilatkozta a mérkőzés után José Mourinho, a Chelsesa vezetőedzője. – Azonban a játékvezető a mérkőzés után elmagyarázta, hogy ő csak John Terrynek adott sárga kártyát, és Essien csupán azért hihette, hogy újra figyelmeztette őt a bíró, mert sokáig ott állt az eset után.”

Ez a jelenet egyébként nem sokkal a Frank Lampard által értékesített tizenegyes után történt. Az angol középpályás egyébként ezzel egyenlített ki, miután a hazaiak még az első félidőben Fernando Torres góljával megszerezték a vezetést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik