Újabb magyar játékos a PL-ben, 17 éves kapust igazolt a Liverpool

Vágólapra másolva!
2007.08.15. 14:58
Gulácsi Péter a Liverpool-é! Németh Krisztián és Simon András után immár a harmadik magyar labdarúgót igazolta le az idei nyáron az FC Liverpool csapata. Az MTK akadémiáján nevelkedett Gulácsi Péter az őt képviselő Careers Management Group vezetőinek társaságában 1+2 éves profi szerződést írt alá az Anfield Roadon. Tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a játékos átigazolását intzéző CMG.
Gulácsi Péter pályafutása első igazán nagy lehetőségének és a Liverpool kapujában állhat
Gulácsi Péter pályafutása első igazán nagy lehetőségének és a Liverpool kapujában állhat
Gulácsi Péter pályafutása első igazán nagy lehetőségének és a Liverpool kapujában állhat
Gulácsi Péter pályafutása első igazán nagy lehetőségének és a Liverpool kapujában állhat
Az utánpótlás válogatott kapus és a két klub opciós szerződést kötött, azaz a végleges megállapodás az egy éves kölcsönszeződés lejártával léphet életbe. Gulácsi Péter korábban a Sándor Károly Akadémia és a Liverpool között fennálló partneri viszonynak köszönhetően tíz napot töltött a Liverpool edzőközpontjában. Az MTK 17 éves játékosa a Liverpool reserve csapatához csatlakozik majd, amely Rafael Benitez irányításával együtt készül a felnőtt kerettel.

A Sándor Károly Akadémián nevelkedett, 17 éves kapus, aki a korosztályos válogatottak meghatározó tagja volt, kétséget kizáróan élete legnagyobb lehetőségéhez érkezett.

"Közel fél éves reménykedéssel, és izgalmakkal teli időszak végére tett pontot ez a szerződés - mondta el nem sokkal az aláírás után Gulácsi Péter. - Hónapok óta azzal a tudattal keltem, és feküdtem, hogy esélyem van arra, hogy az FC Liverpool játékosa legyek."

"Az ügyeimet intéző Careers Management Group képviselőitől tudtam, hogy több más európai élcsapat, és több Premier League klub is érdeklődött irántam kitartóan, de én mindenképpen a Liverpoolba vágytam. Még márciusban küldött nekem egy dedikált kesztyűt Pepe Reina, de bevallom akkor csak nagyon titkon reméltem, hogy egyszer majd közösen gyakrolhatunk."

"Azóta mintha álomvilágba élnék, hiszen júliusban már többször is együtt edzhettem vele. Amikor először itt jártam nagyon sokan voltunk kapusok, és őszintén szólva kevés esélyét láttam annak, hogy már ebben az átigazolási szezonban ide kerülhetek, de a menedzsereim végig bíztattak."

"Amikor aztán közölték velem, hogy a Liverpool vezetői a leigazolásom mellett döntöttek, határtalanul boldog voltam. Egész életemben azért dolgoztam, edzettem, hogy egyszer egy angol klubhoz kerülhessek, és nem hittem volna, hogy erre már ilyen korán sor kerülhet."

"Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy eddig jussak, elsősorban a szüleimnek, és a Sándor Károly Akadémián dolgozó edzőknek, az MTK-nak, a társaknak, akik partnerek voltak az edzésen, és az ő jó munkájuk is kellett ahhoz, hogy idáig juthassak." ---- G ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik