Komoly a sérülés: Wayne Rooney két hónapra a lelátóra kényszerül

Vágólapra másolva!
2007.08.13. 17:18
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premiership) szereplő Manchester United csatára, Wayne Rooney sérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére az elkövetkező két hónapban. A 21 éves válogatott támadó a Reading elleni nyitómérkőzésen szenvedett lábtörést.
Wayne Rooney-ra egy ideig nem számíthat Sir Alex
Wayne Rooney-ra egy ideig nem számíthat Sir Alex
Wayne Rooney-ra egy ideig nem számíthat Sir Alex
Wayne Rooney-ra egy ideig nem számíthat Sir Alex

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője bizakodik: Wayne Rooney októberben már játszhat csapatában. Jelen pillanatban ez a legtöbb, amit a skót mester remélhet, az angol válogatott csatár ugyanis lábközépcsonttörést szenvedett a "vörös ördögök" legutóbbi bajnokiján.

Nincs szerencséje a fiatal labdarúgónak, ez már a harmadik komoly lábsérülése profi pályafutása során. Rooney először a 2004-es Európa-bajnokságon, majd a 2005-2006-os bajnokság végén, a Chelsea elleni rangadón szenvedett a mostanihoz hasonló sérülést.

"Ez egy hajszálcsonttörés a lábában. Remélhetőleg két hónapon belül visszatér" - vázolta a mérkőzés után Rooney helyzetét Ferguson.

Kérdés: a sajnálatos esemény milyen hatással lesz a címvédésre törekvő csapatra, hisz úgy tűnik csatárposzton megfogyatkozott a United? A vérbeli támadók közül Louis Saha és Ole Gunnar Solskjaer ugyan könnyített edzéseket már végezhet, visszatérésükre azonban még várni kell. Egyedül a friss igazolás, Carlos Tevez játékában bízhatnak a manchesteri szimpatizánsok.

A sérülés azonban túlmutat Manchesteren. Az angol válogatott szövetségi kapitányának, Steve McClarennek is komoly fejtörést jelenthet a csatár kiválása.

Ami már biztos: Rooney nem lehet ott a nemzeti tizenegy szeptemberi tétmérkőzésein. A szigetországi válogatott a jövő hónap 12-én Izraellel, majd négy nappal később Oroszországgal mérkőzik meg a Wembleyben, Európa-bajnoki selejtezők keretében. A McClaren vezette csapatnak pedig égető szüksége van a minél jobb teljesítményre, hisz Anglia mindössze a negyedik helyen áll selejtezőcsoportjában - igaz az éllovas Horvátországtól mindössze három pont választja el.

"Ez egy dühítő sérülés számára, és egy dühítő sérülés Steve McClaren számára is" - mondta Ferguson, aki hozzátette: sajnálja a szövetségi kapitányt, és reméli, hogy az egykori segédedzője megbirkózik az előtte álló feladatokkal - így Rooney nélkül is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik