Ponthátrányba került az MU a többi nagycsapathoz képest

Vágólapra másolva!
2007.08.12. 19:36
Az angol labdarúgó-bajnokság (Premiership) élvonalában szereplő Manchester United hazai pályán mindössze 0-0-s döntetlent tudott kicsikarni a Reading csapata ellen. A vendégalakulat végig jól küzdött, és hiába került emberhátrányba a 73. percben, megérdemelten szerzett egy pontot a tavalyi bajnok ellen.
Duberry (jobbra) és Rooney harca a mérkőzés első félidejében
Reuters
Duberry (jobbra) és Rooney harca a mérkőzés első félidejében
Duberry (jobbra) és Rooney harca a mérkőzés első félidejében
Reuters
Duberry (jobbra) és Rooney harca a mérkőzés első félidejében

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
Sir Alex Ferguson csapata nagyon megerősödött a nyári átigazolási időszakban. A Manchester United kerete már tavaly is pokolian erős volt (ezt bizonyítja a Chelsea előtt negszerzett bajnoki cím is), ám az új igazolások hatvan millió fontos összértékét és Ferguson szakértelmét figyelembe véve, igencsak fel kell kötnie a gatyáját annak a csapatnak, amely nem akar vereséggel távozni az Old Traffordról - a Reading pedig nem akart.

A bajnokság első fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Manchester a Reading csapatát fogadta, az előzetes várakozások ellenére azonban csak egy ponttal gazdagodott a mérkőzés után.

A bevezetőben említett hatvan millió font ezúttal nem számított, ugyanis a Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre - Ronaldo, Scholes, Carrick, Evra, Giggs - Rooney kezdőcsapattal felálló "vörös ördögöknél" nem volt a kezdőben egy friss igazolás sem. A cserepadra is csak Nani ülhetett le.

A találkozó elején kissé fáradtnak tűnt a United játéka, ami megkönnyítette az egyértelműen az egy pontért Manchesterbe utazó Reading dolgát. Az első félidőben többet támadtak a hazaiak, de gólt nem tudtak szerezni a jól védekező vendégek ellen.

A szünetben aztán még távolabb kerültek Ronaldóék a hőn áhított vezető-találat megszerzéséhez. Az első félidő végén történt, hogy Wayne Rooney lebicegett a pályáról, s már nem tudott visszajönni a második félidőre. A csatárt Nani váltotta.

Ekkor mindenkinek beugrott az angol Szuperkupa egy héttel ezelőtti rangadója, ahol a Chelsea gyakorlatilag csatár nélkül vette fel a harcot az MU ellen - ezúttal azonban a "vörös ördögök" maradtak vérbeli támadó nélkül.

Teltek-múltak a percek, a hazaiak uralták a játékot, és kapura is sokkal veszélyesebben játszottak a Readingnél. A kiscsapat azonban állta a sarat, még akkor is amikor Dave Kitsont kiállította a játékvezető. A vendégek csereként beállt játékosa 45 másodpercet töltött a pályán, amikor "okosan", páros lábbal rácsúszott Patrice Evrára a 73. percben.

Az emberelőnyt nem tudta gólra váltani a bajnokcsapat, és amikor a hosszabbításban Ronaldo szabadrúgása jó egy méterrel elzúgott a kapu bal felső sarka fölött, már mindenki tudta: a Liverpool, az Arsenal és a Chelsea után a Manchester nem tudja győzelemmel kezdeni az új idényt.

ANGOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIERSHIP)

1. FORDULÓ
Manchester United-Reading 0-0

KORÁBBAN:
Chelsea–Birmingham City 3-2 (Pizarro 17., Malouda 31., Essien 50., ill. Forssell 15., Kapo 36.)
Arsenal–Fulham 2-1 (Van Persie 83., Hleb 90., ill. Healy 1.)
Aston Villa - Liverpool 1-2 (Barry 84.-11-es ill. Laursen 31.-öngól, Gerrard 86.)
Sunderland – Tottenham 1-0 (Chopra 90+4.)
Bolton – Newcastle 1-3 ( ill. N'Zogbia 11., Martins 21., 27.)
Derby County – Portsmouth 2-2 (Oakley 5., Todd 84. ill. Mwaruwari 27., Utaka 83.)
Everton – Wigan 2-1 (Osman 26., Anichebe 75. ill. Sibierski 80.)
Middlesbrough – Blackburn 1-2 (Downing 31. ill. Cruz 62., Derbyshire 79.)
West Ham - Manchester City 0-2 (Bianchi 18., Geovanni 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik