A „vörös ördögök” már fejet hajtottak az olasz bajnokcsapat előtt

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:36
Egygólos győzelmet aratott az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Internazionale csapata az angol bajnok Manchester United ellen. Az Old Traffordon rendezett összecsapáson Ferguson tanítványai még Wayne Rooney találatával vezettek, ám jött David Suazo és Zlatan Ibrahimovics, és előbbi két, utóbbi egy találatával megfordították a mérkőzést. A második félidőben Adriano saját kapujába talált be, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt. Filkor Attila csereként állt be a 76. percben.
Patrice Evra (pirosban) Dejan Sztankovics mellett került röppályára
Patrice Evra (pirosban) Dejan Sztankovics mellett került röppályára
Patrice Evra (pirosban) Dejan Sztankovics mellett került röppályára
Patrice Evra (pirosban) Dejan Sztankovics mellett került röppályára

Két bajnokcsapat találkozott az Old Traffordon szerda este: az olasz pontvadászatot magabiztosan megnyerő Internazionale a Premiership bajnokához, a Manchester Unitedhez látogatott. Roberto Mancini alakulata pedig meglepte a hazai gárdát.

Nem kezdte rosszul a találkozót a Manchester. Wayne Rooney már a tizennyolcadik percben megszerezte a vezetést a "vörös ördögöknek". Ekkor úgy tűnt nem lesz szerencséje az olaszoknak az angol csapatokkal a szigetországi turnén, a hétvégén ugyanis az Arsenal bizonyult jobbnak a kék-feketéknél az Emirates-kupán. Az első félidő folytatása azonban Inter-fölényt hozott.

Az MU vezetése nem sokáig tartott, David Suazo révén egyenlített az Inter. A friss szerzemény alig négy perccel Rooney találata után mattolta Edwin van der Sart, az angol csapat kapusát.

S ha egy üzlet egyszer beindul! Zlatan Ibrahimovics a huszonhetedik percben már a vezetést is megszerezte az olasz bajnoknak, sőt Suazo második találatának köszönhetően a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhatott a vendégcsapat.

Wayne Rooney (jobbra) hiába talált be, a végén Cesar és az Inter örülhetett a győzelemnek
Wayne Rooney (jobbra) hiába talált be, a végén Cesar és az Inter örülhetett a győzelemnek

Az optimistább Manchester-rajongók a „jó lónak a derbi napján kell jól futnia” mondással vigasztalhatták magukat a két játékrész között, míg Sir Alex Ferguson valószínűleg játékosaiba próbált némi küzdőszellemet csepegtetni.

Ez részben sikerült is, ám gólt megint csak az olasz csapat tudott szerezni - igaz ennek, az előző hárommal ellentétben - örülhetett a skót mester. A csereként beállt Adriano saját kapujába talált be, izgalmassá téve ezzel a találkozó utolsó bő félóráját.

Újabb találat azonban nem született a látványos, és a barátságos meccs ellenére nagy küzdelmet hozó mérkőzésen, így az Inter végül 3-2-re nyert. Filkor Attila ezúttal bő negyedórát kapott Roberto Mancinitől, a fiatal magyar tehetség a 76. percben a francia Oliver Dacourtot váltotta.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Manchester United-Inter 2-3 (1-3)
Gólszerzők: Rooney 18, Suazo 22, Ibrahimovic 27, Suazo 35, Adriano (öngól) 58.
Manchester United: Van der Sar; Brown - R. Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick O'Shea; Eagles, Giggs, C. Ronaldo - Rooney.
Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
Inter: Julio Cesar (Toldo 76); Maxwell (Bolzoni 90), Materazzi (Cesar 46), Samuel, Chivu - Stankovic, Dacourt (Filkor 77), Solari (Desenclos 65), Figo (Jimenez 59) - Ibrahimovic (Adriano 46), Suazo (Cruz 59).
Vezetőedző: Roberto Mancini.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik