Bizonytalan Van der Sar jövője, még egy éve van Manchesterben

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 12:02
A Manchester United holland kapusa, Edwin van der Sar (képünkön) elismerte, hogy a következő idény lehet az utolsó éve a "vörös ördögök" csapatában. A 36. életévében járó veterán portás szerződése jövő nyáron jár le, a kontraktust aligha hosszabbítják majd meg.
„Nem tudom miért, de az idény végén nem voltam annyira kiegyensúlyozott, mint a szezon korábbi szakaszában. Fogalmam sincs, mi fog történni a következő idény végén. Az életem egy olyan szakaszához érkeztem, amikor csak lépésről lépésre tudok haladni” – mondta a 119-szeres holland válogatott futballista.

Van der Sarnak az első számú kapus „címért” a West Bromwich Albiontól egy évre kölcsönkért Tomasz Kuszczakkal kell majd megküzdenie. A lengyel „portás” Ben Foster súlyos sérülése után lett Van der Sar egyetlen „kihívója”.

„Huszonnyolc éves korodban aláírhatsz egy négy-öt éves szerződést, ugyanez a helyzet huszonegy évesen is. Én nem ebben a korban vagyok, ezért nem aggódom a jelenlegi helyzet miatt. Ha már nem vagy százszázalékos, akkor vagy abbahagyod vagy alacsonyabb szinten folytatod” - mondta.

A korábban a Fulham kapuját is őrző hórihorgas játékos reméli, hogy az elmúlt szezonban elkövetett hibáit a következő idényben maximálisan sikerül kiküszöbölnie.

„Nehéz egész évben tökéletes formát produkálni. Néhány dologgal nem voltam megelégedve. Amikor a hibáidra gondolsz, elemzed is azokat. Ezt követően ezzel kell együtt élned” – tette hozzá Van der Sar.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik