Közel 14 millió fontért Liverpoolba igazolhat az Ajax sztárja, Ryan Babel

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 08:04
Címkék
Angol médiaértesülés szerint hamarosan a Liverpool FC labdarúgója lesz Ryan Babel, az Ajax Amsterdam reménysége. A szigetországi lapok úgy tudják, a 21 éves szélső ára 13,5 millió font lesz.
Csodagyereknek tartják Ryan Babelt
Csodagyereknek tartják Ryan Babelt
Csodagyereknek tartják Ryan Babelt
Csodagyereknek tartják Ryan Babelt

Az újságok által csodagyereknek titulált Babelért a Liverpool FC nemrég 10 millió fontot ajánlott, de azt a holland klub visszautasította. A Bajnokok Ligája idei döntősének szakvezetése azonban mindenképpen meg akarja szerezni a játékost, ezért újabb 3,5 millióval toldotta meg az összeget.

„A Liverpool rendkívül komolyan gondolja Babel szerződtetését, a korábbinál több pénzt ígért. Szerintem elveszítjük őt, mert az angolok mindent megtesznek a megszerzésért” – mondta Martin van Geel, az Ajax Amsterdam technikai igazgatója.


Henk Ten Cate, az Ajax Amsterdam vezetőedzője szerint Babel olyan tehetséges, mint annak idején Thierry Henry volt. Az érintett természetesen örül az egykor Magyarországon is dolgozó szakember jellemzésének.

„Testfelépítésünk nagyon hasonló. Játékstílusunk is szinte teljesen megegyezik. Henryhoz hasonlóan én is szeretek a bal oldalról a kapu elé törni. Ha ezt nézzük, akkor valóban vannak hasonlóságok” – jegyezte meg Ryan Babel.

A Liverpool FC nemrég 26,5 millió fontért igazolta Fernando Torrest, vagyis Babel megszerzése esetén a nyári költekezés eddigi kiadási mérlege közel 40 millió lesz. Természetesen a bevételi oldalon is jelentős összeg található, hiszen a klub már eladta Djibril Cissét (Olympique Marseille), Craig Bellamyt (West Ham United), Mark Gonzalezt (Real Betis) és Luis Garciát (Atlético Madrid).


Babel jelenleg még szabadságát tölti Suriname-ban, miután jelentős szerepe volt a holland U2-1-es válogatott Európa-bajnoki diadalában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik