Julien Faubert az elkövetkező szezontól a „kalapácsosokat” erősíti

Vágólapra másolva!
2007.07.01. 22:56
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premiership) szereplő West Ham United leigazolta a Bordeaux csapatától a francia Julien Faubert-t. A középpályás 6,1 millió fontért igazolt az elsőosztályú tagságát az utolsó pillanatokban bebiztosító londoni alakulathoz.
Julien Faubert Angliában folytatja
Julien Faubert Angliában folytatja
Julien Faubert Angliában folytatja
Julien Faubert Angliában folytatja

Egy igen rosszul, ám végül nem katasztrofálisan sikeredett szezon után a West Ham megpróbálja megerősíteni keretét. Miután valószínűleg távozik a gárdától az argentin Carlos Tevez, igen erős igazolásokra van szükség ahhoz, hogy a "kalapácsosok" visszakapaszkodjanak az angol bajnokság középcsapatainak nem túl népes mezőnyébe. Az ez irányú tevékenység első lépése, hogy a csapat leigazolta a francia Bordeaux labdarúgóját, Julien Faubert-t.

"Nagyon örülök Julien érkezésének, úgy érzem nagyon sikeres igazolása lesz a klubnak" - nyilatkozta Eggert Magnusson tulajdonos a klub hivatalos honlapján.

"Ő az egyik legtöbbre tartott fiatal játékos Európában, és sok klub meg is próbálta őt megszerezni" - tette hozzá Magnusson, aki szerint a játékos rövid időn belül a szurkolók kedvence lehet.

A Rangers érdeklődését is felkeltő (a skótok 4 millió fontot szántak volna az átigazolására) játékossal hosszú távon számolnak a londoni klubnál, ezt az is bizonyítja, hogy a ötéves szerződést kötöttek a huszonhárom éves futballistával.

A francia nemzeti csapatban egyszer lépett pályára Faubert, s ha már lehetőséget kapott, meg is hálálta a bizalmat: a 2006-ban rendezett barátságos mérkőzésen 1-1 után győztes gólt szerzett Bosznia-Hercegovina ellen. Apró érdekesség, hogy az említett találkozón Faubert a 10-es mezt viselte - Zinadine Zidane után elsőként a francia válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik