Darren Bent 16 és fél millió fontért szerződött a Tottenhamhez

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 15:23
Az angol bajnokság (Premiership) élvonalában szereplő Tottenham labdarúgócsapata leigazolta Darren Bentet, az első osztályból kiesett Charlton fiatal támadóját. A londoniak 16 és fél millió fontot fizettek a játékosért, aki így többe került a Spursnek, mint Thierry Henry a Barcelonának.
Darren Bent vajon többet ér, mint Thierry Henry?
Darren Bent vajon többet ér, mint Thierry Henry?
Darren Bent vajon többet ér, mint Thierry Henry?
Darren Bent vajon többet ér, mint Thierry Henry?
Darren Bent csütörtökön átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, és megkötötte szerződését új csapatával, a Tottenhammel. A csatár hat éves kontraktust írt alá a londoniakkal.

„ A Tottenhamnek sok fiatal játékosa van, ezért szerződtem ide – nyilatkozta a játékos a BBC közszolgálati hírportál internetes oldalán. – Izgalmas időszak lesz ez számomra és a csapat számára is. Nagyon bízom abban, hogy meg tudom majd mutatni, hogy mire vagyok képes.”

A huszonhárom éves játékos egyik nagy vágya, hogy bebiztosítsa a helyét az angol nemzeti csapatban, ahol eddig csupán háromszor jutott szóhoz. Bent biztos benne, hogy nagyon sokat segít neki ebben az, hogy mostantól a Tottenham játékosa.

„ A csapat évről-évre jobb, és én nagyon szeretnék ennek a részese lenni.”

„Darren legnagyobb erőssége, az állóképessége – nyilatkozta a fiatal támadóról Martin Jol, a Tottenham vezetőedzője. – Egy átlagos játékos negyvenöt perc alatt átlagban három vagy négy nagyobb sprintet csinál meg, míg nála lehet tudni, hogy az összes alkalommal, amikor a labdát bejátsszuk a védelem mögé, ő ott lesz. Ez az amit nagyon kedvelek a játékában. Tudja, hogy a ,,spurs" az a csapat, ahol lennie kell, és amire büszke is lehet.”

A játékos korábbi csapata az Ipswich – ahol a huszonhárom éves csatár a Charlton előtt szerepelt – szintén jól járt az üzlettel, hiszen egy korábbi megállapodás értelmében a profit húsz százaléka, valamivel több, mint két és fél millió font illeti a másodosztályú klubot.

Egyébként érdekesség az is, hogy Darren Bentért hatalmas összeget fizetett a Tottenham, ugyanis a játékos 16,5 millió fontba került. Ezzel a Charlton több pénzt kapott érte, mint az Arsenal a spanyol Barcelonába igazoló Thierry Henryért (16,1 millió font).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik