Cesc Fabregas volt a 2006-2007-es idény legjobb "ágyúsa"

Vágólapra másolva!
2007.06.25. 17:13
A spanyol Cesc Fabregast választották a szurkolók a szezon legjobb Arsenal-játékosának a londoni klub hivatalos honlapján, az Arsenal.com-on. A még mindig csak húsz esztendős zseni a szavazatok hatvan százalékát kapta meg.
Fabregas (pirosban) a jövőben is csapata vezéregyénisége lehet - ha marad
Fabregas (pirosban) a jövőben is csapata vezéregyénisége lehet - ha marad
Fabregas (pirosban) a jövőben is csapata vezéregyénisége lehet - ha marad
Fabregas (pirosban) a jövőben is csapata vezéregyénisége lehet - ha marad

Teljes a letargia az Arsenal házatáján: nyolc év után távozott a klubtól az "ágyúsok" csapatkapitánya, Thierry Henry. Az egyesület környékén dolgozók a kezdeti sokk után lassan magukhoz térnek, s megpróbálják az amúgy szintén elkedvetlenedett rajongók hangulatát valamelyest feldobni, figyelmüket kisé elterelni. Ennek első próbálkozása, hogy az Arsenal.com lezárta szavazását, és megjelölte az elmúlt szezon legjobb Arsenal-játékosát. A megtisztelő címet az idén Cesc Fabregas kapta.

A döntés persze a londoni csapat idei szezonját akárcsak kicsit is nyomon követőknek nem okoz nagy meglepetést. Fabregas az egész idényben jól teljesített, Henry távollétében vezéregyénisége volt csapatának. A katalán futballista a középpályán kiválóan szűrte meg az ellenfél támadásait, amikor pedig támadásra került sor, remek passzokkal szolgálta ki társait. A fiatal játékos egyetlen hibája mindössze az, hogy kevés gólt szerez.

A középpályás 2003 szeptember 11-én érkezett a londoniakhoz a Barcelona csapatától, ahol még túl fiatalnak tartották a 16 esztendős Fabregast. Cesc még ebben az évben bemutatkozott a felnőtt csapatban: a Rotherham elleni Ligakupa találkozón már a klub színeiben bizonyíthatott. (Wenger a második számú angol kupasorozatban rendszeresen a fiataloknak szavaz bizalmat) A következő évben egyre több lehetőséget kapott az első csapatban, majd miután 2005-ben a csapat védekező középpályása, Patrick Vieira a Juventushoz igazolt, gyakorlatilag alapemberré vált a megfiatalított Arsenalban.

Fabregas a 2006-2007-es szezonban az Arsenal összes bajnoki mérkőzésén pályára lépett: harmincnégyszer kezdőként, négyszer pedig csereként számított rá Arsene Wenger, az "ágyúsok" menedzsere.

Nem csoda hát, hogy az európai élklubbok (köztük a Barcelona is) minden pénzt megmozgatnának azért, hogy magukhoz csábítsák a még mindig szemtelenül fiatal Fabregast.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik