Mourinho szerint béke és nyugalom honolhat a Stamford Bridge-en

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 09:51
Jose Mourinho abban bízik, végre csökkenhet a Chelsea-re nehezedő nyomás, mivel idén nyáron nem érkezik újabb szupersztár a Stamford Bridge-re. A portugál szakvezető méltánytalannak érezte a sajtó folyamatos támadását, szerinte a zsurnaliszták végre ”leszállhatnak” a kékekről és a nagy költekezésben lévő Manchester Uniteddel és Liverpoollal foglalkozhatnak.
Mourinho nyugalmat akar, a média foglalkozzon a Liverpoollal és a Manchesterrel!
Mourinho nyugalmat akar, a média foglalkozzon a Liverpoollal és a Manchesterrel!
Mourinho nyugalmat akar, a média foglalkozzon a Liverpoollal és a Manchesterrel!
Mourinho nyugalmat akar, a média foglalkozzon a Liverpoollal és a Manchesterrel!

Bár Steve Sidwell, Claudio Pizarro és Tal Ben Haim személyében három játékos szerződtetett a Chelsea, de a korábbi évek szokásait megtörve ezúttal még csak hallani sem lehet világsztár érkezéséről.

A Mourinho-gárda elsőszámú riválisai közül a bajnoki címvédő Manchester United eddig három futballistáért 40 millió fontot fizetett, a hírek szerint a Liverpool sem lesz rest kinyitni a csekkfüzetet, ha nagyobb neveket akarnak csalogatni a Mersey partjára.

Az észak-londoni vetélytársak, az Arsenal és a Tottenham is erősít, Mourinho szerint ezzel végre a média új célpontot talál magának.

”Több újságíró is kérdezte, hogy az elmúlt évadban ugyan nyertünk két trófeát, de miért nem négyet? Érdekes, Rafael Beniteznek és Arsene Wengernek miért nem rótták fel, hogy egyetlen egyet sem?” – mondta ingerülten Jose Mourinho.

”Ezek szerint minden a pénzről szól? Ha erről van szó, akkor a jövőben is a nagy költekezőkkel lesznek tele a lapok, a Chelsea pedig biztosan nem lesz köztük. Jól bevásárol a Liverpool, a Manchester, a Tottenham, és talán az Arsenal is” – fűzte hozzá a portugál szakember.

”Lehet, hogy a szezon elején arról fog cikkezni a sajtó, hogy a Chelsea nem tartozik a bajnoki cím várományosai közé, mivel nem erősítette meg megfelelően a játékos keretét”.

Mivel nem érkeznek nagy nevek a Stamford Bridge-re, értelemszerűen előtérbe kerülhetnek a tehetséges fiatalok is a klubnál. Mourinho egy igen rendhagyó hasonlattal szemléletette az utánpótlás helyzetét.

”Egy fiatal futballista egy kicsit olyan, mint egy dinnye. Csak azután bizonyosodhatsz meg szászszázalékosan a dinnye minőségéről, miután meglékelted és megkóstoltad. Vannak olyan dinnyék, amelyek jól néznek ki, de nem ízletesek, mások pedig kicsit csúnyák, de fantasztikus az ízük.”

Például Scott Sinclairrel kapcsolatban legyen elég annyi, hogy az Arsenal és a Manchester United ellen olyan jól játszott, hogy kétséget sem hagyott afelől, ő az a dinnye, akire szükségünk van.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik