Hiába Gera Zoltán jó játéka, nem sikerült kiharcolni a feljutást

Vágólapra másolva!
2007.05.28. 18:16
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2006-2007-s szezonjának utolsó mérkőzésén a Derby Country minimális különbséggel verte a West Bromwich Albion csapatát, így eldőlt, hogy előbbi, győztes gárda játszhat a következő idényben az élvonalban, míg a Gera Zoltán is a soraiban tudó együttesnek a nyáron ismét a másodosztályú szereplésre kell felkészülnie.
Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)
Reuters
Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)
Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)
Reuters
Steve Howard (Derby County) párharca Robert Korennel (West Bromwich Albion)

Hatalmas érdeklődés övezte a Premiershipért folytatott playoff döntőjét, hiszen minden jegy elkelt az összecsapásra, amelynek győztese a harmadik élvonalat érő helyet még megcsípte magának.

Fantasztikus hangulat uralta a Wembleyt, és ez magával ragadta a játékosokat is. Mindkét gárda hihetetlenül nagy elszántsággal vágott neki a mérkőzésnek. De ezen a tét ismeretében, ráadásul Angliában aligha csodálkozhattunk.

Az elején a West Brom volt aktívabb, majd a tizenkettedik percben egy eléggé tizenegyesgyanús szituációt követően maradt néma a játékvezető sípja. Ekkor Koumast szerelte a tizenhatoson belül Mears, de Graham Poll szabályosnak ítélte a belépőt.

A huszonhetedik percben Gera Zoltán kis híján hatalmas góllal szerezte meg a vezetést csapatának. Egy keresztlabda után jobbal lőtt kapásból, de egy védőben elakadt a válogatott középpályás próbálkozása.

Az első játékrész hajrájában újra a West Bromwich kerülhetett volna előnybe, és a magyar középpályás ekkor is főszereplő volt. Gera futott be középre, majd egyből Kevin Phillips elé játszott, aki tizennyolc méterről pechjére a felső lécet találta el.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a WBA egyértelműen mezőnyfölényben futballozott, ami a gólveszélyes lehetőségek számában is megmutatkozott.

A Derby gyakorlatilag két komoly támadást vezetett, előbb kidolgozott akciójuk végén a WBA kapusának, Kielynak kellett védenie.

A 61. percben aztán ellenfele térfelének közepén labdát vesztett a WBA, a Derby lekontrázta a birminghamiakatt, Pearson pedig kihasználta a lehetőséget.

A bekapott gól után nagy erőket mozgósított az egyenlítő találatért a végig kezdeményezőbb WBA, a kapuja elé beszorított Derby kizárólag a védekezésre koncentrált, sikerrel.

Az eredmény már nem változott, így a bajnokságot a harmadik helyen záró Derby elütötte a feljutástól a negyedik WBA-t.

Gera a hajrában már nem segíthette övéit a pályán, hiszen a 71. percben lecserélték.

CHAMPIONSHIP, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT, DÖNTŐ:
Derby County - West Bromwich Albion 1-0 (S. Pearson 61.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik