Anglia: a Chelsea labdarúgója marad Claude Makelele

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 08:01
Kitölti a 2008 nyaráig szóló szerződését a Chelsea-nél Claude Makelele. A hét elején még arról szóltak a hírek, hogy a 34 éves, 53-szoros francia játékost a spanyol Villarreal igazolná, de úgy tűnik, ebből nem lesz semmi.
„Nem érkezett ajánlat Claude Makeleléért, és nem is várunk újbb ajánlatokat” – tudatta közleményében a 2007-ben bajnoki ezüstérmet, FA-kupát és Ligakupát nyerő, a Bajnokok Ligájában elődöntős londoni klub.

„Még egy évig van szerződésem a Chelsea-vel, és nem kívánom elhagyni az együttest” – mondta a zairei (ma Kongói Demokratikus Köztársaság) Kinshasában született Makelele.

„Azok a kommentárok, amelyek a nevemet illetően megjelentek, nem tőlem származtak, és az a személy, aki ezeket mondta, nem a menedzserem” – tette hozzá.

Makelele 2003-ban igazolt a Chelsea-hez a Real Madridtól, és azóta 126 mérkőzésen lépett pályára a „kékek” dresszében. A Reallal korábban Bajnokok Ligája-győztes védekező középpályás Londonban kétszer egymás után bajnok lett (2005, 2006), a Ligakupát kétszer (2005, 2007), az FA-kupát egyszer (2007) nyerte meg.

Az utóbbi időben már kevesebb lehetőséget kapott Jose Mourinhótól, akinek a középpályán olyan játékosok állnak a rendelkezésére Makelele mellett, mint Frank Lampard, Michael Essien, Michael Ballack és John Obi Mikel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik