Wenger erősen bírálja a francia szövetséget Henry kidőlése miatt

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 13:08
Arsene Wenger szerint a Francia Labdarúgó-szövetség az első számú felelős amiatt, hogy Thierry Henry a tavalyi világbajnokság óta többször is sérüléssel bajlódott, s most már a szezon végéig nem is léphet pályára. Az Arsenal vezetőedzője szerint Raymond Domenech szakvezető feleslegesen játszatta a barátságos mérkőzéseken a klasszist, aki emiatt nem is nyújtotta a tőle megszokott teljesítményt az idényben.
Arsene Wenger dühös a francia szövetségre
Arsene Wenger dühös a francia szövetségre
Arsene Wenger dühös a francia szövetségre
Arsene Wenger dühös a francia szövetségre

„A döntő után pihenőt adtam számára, majd elkezdte a felkészülést, de a Bajnokok Ligája-selejtezőben nem játszott. A válogatottban azonban már kevesebb, mint a két héttel a visszatérése után játszania kellett. Erre mi szükség volt? – bírált Wenger.

Henryt később is folyamatosan foglalkoztatta a válogatott, hét mérkőzésen szerepelt, s egy kivételével 90 percig volt mindig a pályán. Pedig több sérülése is volt.

„Miért kellett futballoznia a barátságos találkozókon, még akkor is, amikor már a kimerültség határán volt? Többször kerestem a kapcsolatot a francia szövetséggel, de a döntő óta alig találtam meg az illetékeseket. De maguk is tudják, milyenek a franciák…” – fakadt ki az Arsenal francia trénere.

Thierry Henry a mostani szezonban 27 találkozón állhatott az Arsenal rendelkezésére, s 12 gólig jutott. Múlt szerdán azonban a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn minden eddiginél súlyosabb sérülést szenvedett, ágyék- és gyomorfájdalmai megakadályozzák abban, hogy az idény hátralévő részében még pályára lépjen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik