Késői gól döntött a továbbjutó kilétéről az Ewood Parkban

Vágólapra másolva!
2007.02.28. 23:11
A Blackburn Rovers jutott tovább utolsóként az angol FA-kupa ötödik fordulójából. Mark Hughes csapata Benny McCarthy késői találatával győzte le 1-0-ra az Arsenalt, és a következő körben a Manchester Cityvel találkozik.
Emerton ölelgeti Ljungberget
Reuters
Emerton ölelgeti Ljungberget
Emerton ölelgeti Ljungberget
Reuters
Emerton ölelgeti Ljungberget

A Blackburn Rovers menedzsere, Mark Hughes mindössze egyet változtatott a hétvégi, Portsmouth elleni meccsen pályára lépő gárdához képest: Henchoz helyén Nelsen játszott a védelem tengelyében. Arséne Wenger ellenben a Ligakupa döntőjében játszó együttest öt helyen változtatta meg.

Az első bő húsz percben nem voltak veszélyben a kapuk, mindössze Hleb vállalkozott egy lövésre, de Friedelnek nem kellett közbeavatkoznia.

Arséne Wengert a folytatásban kétszer is feldühítette Graham Poll, ugyanis az elsőszámú angol FIFA-játékvezető kétszer is továbbot intett, amikor egy Arsenal-játékos a földre került: előbb Aliadiere Friedellel való találkozása, majd egy Ljungberg-Emerton párharc nem ért meg egy büntetőt.

A 32. percben akcióból is gólt szerezhetett volna a londoni gárda, de Julio Baptista a léc fölé bólintott az ötösről.

A második félidőben Pedersen került helyzetbe, de kapu fölé lőtt, majd a másik oldalon Baptista tesztelte távolról Friedelt, az amerikai kapus szépen hárított.

Már mindenki a hosszabbításra készült, amikor megszerezte a vezetést a Blackburn: McCarthy Senderos mellől lövésre vállalkozott, és a 17 méteres próbálkozás Almunia kapujának jobb felső sarkában kötött ki. A dél-afrikai csatár ezután túlzott gólörömért sárga lapot kapott. A Blackburn végül továbbjutott az ötödik fordulóból, és a következő körben a Manchester Cityt fogadja.

ANGOL FA-KUPA

5. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Blackburn Rovers-Arsenal 1-0 (McCarthy 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik