Hat perc után lefutottnak tűnt, mégis nagyon izgalmas lett a vége

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 23:10
A visszavágón kiharcolta az angol FA-kupa következő fordulójába jutást a Manchester United labdarúgócsapata, amely 3-2-es győzelmet aratott a Reading otthonában. Úgy tűnt, a bajnoki listavezető hat perc alatt eldönti a mérkőzést, de a vége mégis nagyon izgalmas lett.
Heinze szerezte meg a vezetést a Reading ellen
Reuters
Heinze szerezte meg a vezetést a Reading ellen
Heinze szerezte meg a vezetést a Reading ellen
Reuters
Heinze szerezte meg a vezetést a Reading ellen

Sir Alex Ferguson ezúttal is több játékosát pihentette, a kispadon foglalt helyet Ronaldo, Rooney és Scholes is. A Readingnél ezúttal is az Old Traffordon parádézó Federici védett.

Az ausztrál kapus nem tudta átmenteni formáját, már a második percben hatalmas potyagólt kapott: egy visszagurított labdát Heinze állítgatás nélkül ellőtt 20 méterről, és a játékszer Federici kezei alatt csúszott a hálóba.

Még fel sem ocsúdott a Reading, amikor újra a hálójukban táncolt a labda: Ferdinand hosszú labdáját vette át Saha, majd eléggé kisodródva a kapuba lőtt. Federici ebben is ludas volt. A hatodik percben Solskjaer ugrott ki a leshatárról (vagy még azon is túlról), egyedül vitte a kapusra a labdát, és be is vágta a hálóba.

A 11. percben, az eddigiekhez képest „hosszú” gólcsend után Saha lábában volt a negyedik találat, de a francia támadó kevéssel kapu mellé gurított.

A biztos vezetés tudatában a Manchester érthetően nem erőltette már annyira a további gólszerzést, a Reading viszont egy rögzített szituáció után szépített: Ingimarsson egy szöglet után csúsztatott, Kitson pedig közelről a hálóba továbbította a labdát. A félidőig nem változott az eredmény, az MU korán megszerezte a három gólját, de utána a Reading felébredt a sokkból, és a félidő vége felé lehetőségeket is kidolgozott.

A második játékrész elején is aktív volt a hazai együttes, ráadásul Edwin Van der Sar picit bizonytalan volt egy-két esetben, de ezért nem bűnhődött góllal a csapata.

A 70. percben Federici bemutatott egy bravúrt, Richardson jobb alsó sarokra tartó lövését kellett megfognia. A hajrában a csereként beállt Little többször is megkeverte a bal oldali védelmet, majd Van der Sarnak is hárítania kellett egy nagyot.

A 84. percben a Reading-támadások gólt eredményeztek, egy jobb oldali beadás után a csereként beállt Lita a bal alsó sarokba bólintott. Sőt, a 92. percben megvolt a lehetőség az egyenlítésre, de Gunnarsson bombája a felső kapufáról pattant ki.

A Manchester végül megnyerte a rendkívül izgalmas meccset, de a Reading is minden dicséretet megérdemel.

ANGOL FA-KUPA, 5. FORDULÓ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Reading-Manchester United 2-3 (Kitson 23., Lita 84. ill. Heinze 2., Saha 4., Solskjaer 6.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik