Van Nistelrooy lelkébe taposott Ferguson

Vágólapra másolva!
2007.02.17. 11:32
Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid labdarúgója újra nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy miért igazolt el a szezon előtt előző csapatától a Manchester Unitedtől. A holland csatár úgy érzi Sir Alex Ferguson a „lelkébe taposott”.
Ferguson és Van Nistelrooy kapcsolata megromlott
Ferguson és Van Nistelrooy kapcsolata megromlott
Ferguson és Van Nistelrooy kapcsolata megromlott
Ferguson és Van Nistelrooy kapcsolata megromlott

A harminc éves támadót a Manchester United vezetőedzője nem játszatta a tavalyi Ligakupa fináléban a Wigan ellen, és ez nagyon megviselte Van Nistelrooy-t.

„Majd felrobbantam, és elkezdtem káromkodni, mert úgy éreztem, hogy Ferguson ezzel a lelkembe tapos – nyilatkozta a klasszis csatár a World Soccer magazinnak. – Az volt az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy valami meghalt és már sosem lesz a régi.”

A cardiffi döntőben február 26-án a Manchester United simán, 4-0-ra győzte le a Wigant és a harminc éves játékos egyetlen percez sem játszott. A Vörös Ördögök részéről egyébként Rooney kétszer, Cristiano Ronaldo és Saha egyszer-egyszer volt eredményes.

Van Nistelrooy a nyáron hagyta el az Old Traffordot és igazolt a Real Madridhoz, ami elmondása szerint azért is volt nagyon nehéz a számára, mert korábban nagyon jó volt a kapcsolata a Vörös Ördögök menedzserével.

„Ő volt az ember, aki meglátogatott engem a kórházban, amikor a térdem sérült volt, és még nem igazoltam Manchesterbe. Ő volt az, aki mindenáron meg akart szerezni engem – emlékezett a holland támadó. – Ezért is volt a mi kapcsolatunk annyira jó és ezért fájt ez a döntés akkor annyira.”

A klasszis csatár, aki azóta összeveszett a holland válogatott szövetségi kapitányával, Marco van Bastennel is, a királyi gárdában termeli a gólokat, hiszen huszonegy bajnokin eddig tizenegyszer volt eredményes, míg a Bajnokok Ligájában öt meccsen négy gólt szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik