Hiddink nem akar Londonba szerződni

Vágólapra másolva!
2007.02.11. 12:35
Guus Hiddink, az orosz válogatott holland szövetségi kapitánya határozottan cáfolta azokat a híreket, miszerint a szezon végén Londonba szerződne, és átvenné a Chelsea irányítását - értesült a skysports.com internetes portál.
A holland szakember 2008-ig nem kíván állást váltani
A holland szakember 2008-ig nem kíván állást váltani
A holland szakember 2008-ig nem kíván állást váltani
A holland szakember 2008-ig nem kíván állást váltani

Az angol bajnokságban a „kékek” hátránya jelenleg hat pont a listavezető Manchester United mögött, a felzárkózás pedig a vártnál lassabban megy.

Nem csoda, ha ez állandó találgatásokra ad okot a Chelsea jelenlegi vezetőedzője, a portugál José Mourinho jövőjével kapcsolatban. Az értesülések alapjául az az egyre jobban terjedő hír szolgál, miszerint kapcsolata Roman Abramoviccssal, a klub tulajdonosával korántsem felhőtlen.

A jelek szerint Abramovics már Hiddink sikereinek tapsolna Londonban
A jelek szerint Abramovics már Hiddink sikereinek tapsolna Londonban
Érthető módon ez pedig kétségessé teszi – a brit sajtó számára legalábbis mindenképp – azt, hogy Mourinho Londonban marad-e akár következő szezonra is.

Bizonyos körök már tudni is vélik a temperamentumos mester utódját. Abramovics kitűnő kapcsolatot ápol Guus Hiddinkkel, aki a németországi világbajnokság után távozott a PSV Eindhoven és az ausztrál válogatott éléről, hogy elfoglalja az orosz nemzeti válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Nem csoda, ha sokan úgy gondolják: a nyártól a holland szakember lép a portugál nyomdokaiba, hiszen az sem titok már, hogy Abramovics szívesen látná Hiddinket az angol klub edzői székében.

Ezt látszik megcáfolni az érintett szakember legújabb nyilatkozata, miszerint egyrészt még nem is tárgyalt konkréten az ügyben az orosz üzletemberrel, másrészt nem is szándékozik szerepet vállalni a Chelseanél.

„Határozottan állítom, hogy nem beszéltem Roman Abramoviccsal arról, hogy nyáron a Chelsehez szerődjek - nyilatkozta Hiddink a The Mailnek. - Az orosz válogatott szövetségi kapitánya vagyok, és szeretném is ezt a pozíciót 2008 nyaráig betölteni.”

„Elégedett vagyok mostani állásommal, ami miatt jelenleg is nagyon elfoglalt vagyok. Más dolgokra most nem tudok figyelni” – mondta, majd kissé ingerülten hozzátette:

„Mégis, hogy gondolták azt, hogy ennyi idő után otthagyom az orosz szövetséget, csak hogy leülhessek a Chelsea kispadjára?”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik