Drogba: Mint egy kutyát, úgy dolgoztattak

Vágólapra másolva!
2007.02.04. 13:17
Címkék
Didier Drogba egy interjúban elárulta: a csapattársai azóta tisztelik, amióta tavaly egy beszélgetés során megmondta Jose Mourinhónak, a Chelsea vezetőedzőjének, hogy nem bánhat vele tovább úgy, mint egy kutyával. Ez aztán nagy változásokat indított el: kiderült, hogy Drogba sokkal gólérzékenyebb, mint azt hihettük, és mára egyértelműen ő a kékek legjobb támadója.
Didier Drogba (jobbra) azután találta meg valódi önmagát, hogy kifakadt Jose Mourinhónak
Reuters
Didier Drogba (jobbra) azután találta meg valódi önmagát, hogy kifakadt Jose Mourinhónak
Didier Drogba (jobbra) azután találta meg valódi önmagát, hogy kifakadt Jose Mourinhónak
Reuters
Didier Drogba (jobbra) azután találta meg valódi önmagát, hogy kifakadt Jose Mourinhónak

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A 24 millió fontot érő elefántcsontparti csatárnak annak idején elege lett abból, hogy mindenféle „piszkos munkát” vele végeztet el a portugál tréner.

Tavaly nyár, a Drogba–Mourinho beszélgetés óta azonban nagyot változott a világ: az afrikai klasszis a londoniak első számú gólvágója, már 15 bajnoki találatnál tart ebben az idényben.

Drogba viszont nem csupán emiatt, hanem önzetlen hozzáállása miatt is tekintélyt vívott ki magának a Stamford Bridge-en.

„Tavaly nyáron találkozót kezdeményeztem a menedzserrel, hogy megmondjam neki, hogy még egy olyan szezont, mint az utóbbi, nem csinálok végig” – idézte a Sun című népszerű lap a támadót.

„Elegem volt abból, hogy úgy dolgoztatnak, mint egy kutyát, és ezért alig kaptam vissza valamit. A csapattársaim számára olyan voltam, mint egy sittszállító autó: helyet csináltam, és leosztottam a labdákat másoknak.”

„Szerettem volna újra megtalálni az örömet a futballban, és kihozni magamból a legjobbat” – folytatta Drogba.

„Szerencsére a beszélgetésem az edzővel a legjobbkor jött, ugyanis elmondta nekem, hogy éppen meg akarja változtatni a játékrendszert, hogy két csatárral és egy irányítóval játsszon a Chelsea.”

„Ez azt jelentette, hogy a rám háruló mezőnymunka csökkent, hiszen arról volt szó, hogy hogyan szerezzük vissza minél gyorsabban a labdákat, és hogyan csapdázzuk be az ellenfelet.”

„Ez aztán rögtön lehetővé tette számomra, hogy más dolgokra jóval több erőt és energiát fordítsak, mint például a gólszerzésre.”

„Aztán lassan észrevettem, hogy a csapattársaim már másképpen néznek rám, főleg miután döntő találatokat szereztem a a Barcelona, a Liverpool, az Everton és a Newcastle ellen is” – tette hozzá Didier Drogba.

Az afrikai kiválóság eddig mindkét teljes idényét 16 góllal zárta, amióta 2004-ben a Chelsea-hez szerződött az Olympique Marseille-től.

A 2006–2007-es szezonban azonban már most sokkal sikeresebb, hiszen a Blackburn elleni, szerdai 3-0-s mérkőzésen már a 23. gólját jegyezte az évadban.

Drogba célja nem is lehet más, mint hogy megszerezze az első helyet a Preemiership góllövőlistáján.

AZ ANGOL ÉLVONAL GÓLLÖVŐLISTÁJÁNAK ÉLCSOPORTJA

Didier Drogba Chelsea 15
Cristiano Ronaldo Manchester United 14
Robin Van Persie Arsenal 11
Yakubu Aiyegbeni Middlesbrough 11
Thierry Henry Arsenal 10
Benni McCarthy Blackburn Rovers 10
Wayne Rooney Manchester United 10
Kevin Doyle Reading 10
Frank Lampard Chelsea 9
Dirk Kuyt Liverpool 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik