Hosszabbításban nyertek az „ágyúsok”

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 23:48
Az Arsenal jutott az angol Ligakupa döntőjébe, miután az idegenbeli döntetlen után, a hosszabbításban szerzett két góllal 3-1-re legyőzte a Tottenham csapatát. Az „ágyúsok” ellenfele a cardiffi fináléban a Chelsea csapata lesz.
Adebayor (balra) és Henry örül a vezető gólnak
Adebayor (balra) és Henry örül a vezető gólnak
Adebayor (balra) és Henry örül a vezető gólnak
Adebayor (balra) és Henry örül a vezető gólnak

A ma esti mérkőzés volt hivatott dönteni, hogy melyik londoni csapat lesz a Chelsea ellenfele az angol Ligakupa döntőjében. Mint ismeretes a „kékek” a negyedosztályú Wycombe Wandererst búcsúztatták a másik elődöntőben.

Az Arsenalnál jó hír, hogy - a tavalyi szezonban súlyos sérülést szenvedő - Vassiriki Diaby felépült, és újra a kezdőcsapatban kapott helyet. Kevésbé örömteli viszont, hogy a kupaspecialista, az eredetileg a kezdőbe jelölt Julio Baptista mégsem lehetett ott a pályán. A másik oldalon Dimitar Berbatov volt kénytelen lemondani a szereplést sérülés miatt.

A bolgár csatár helyén játszó Robbie Keane lövése a tizedik percben volt az első említésre méltó esemény a mérkőzésen. Az ír válogatott lökete nem okozott gondot Manuel Almuniának, az Arsenal kapusának.

A 22. percben Justin Hoyte tört előre, majd a középen helyezkedő Jeremie Aliadiere elé tálalt. A francia csatár azonban ezúttal sem bizonyított, a kapu fölé vágta a labdát.

Jól fölpörögtek a játékosok
Jól fölpörögtek a játékosok

Hét perccel az első játékrész vége előtt Hossam Ghaly hozta helyzetbe Keane-t, de az ír válogatott közeli fejese célt tévesztett.

A fölényben játszó Arsenal mestere Arsene Wenger megpróbált frissíteni csapatán: a második félidő közepén beállt Tomas Rosicky és Gael Clichy is. Érdekesség, hogy míg a hazaiak a 11-szer próbálkoztak gólszerzéssel a 67. percig, addig a Tottenham mindössze háromszor.

A 77. percre góllá érett az „ágyúsok” fölénye! Tomas Rosicky 18 méteres lövése kipattant Paul Robinsonról, a labdára lecsapott Emmanuel Adebayor, és közelről a hálóba passzolta.

Már mindenki elkönyvelte az Arsenal-Chelsea döntőt, mikor Mido váratlanul egyenlített. Az egyiptomi csatár Jermaine Jenas szabadrúgását követően fejjel vette be Almunia kapuját.

A rendes játékidő ráadásában még mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet, de Mido, majd a másik oldalon Toure hibázott. Jöhetett a hosszabbítás!

A Ligakupa elődöntőjének érdekes szabálya, hogy nem számít az idegenben lőtt gól egészen a hosszabbítás végéig, így ha a kétszer tizenöt percben nem változott volna az állás, akkor is az Arsenal jutott volna tovább. Úgy meg pláne, hogy Aliadiere a 105. percben leadott 11 méteres lövése utat talált Robinson kapujába.

A folytatásban a Tottenham mindent megtett az egyenlítés érdekében, de újabb gólt ismét az „ágyúsok” szereztek. Rosicky lökete a kapufáról Pascal Chimbondára, majd onnan a kapuba pattant. A Tottenham sorsa végleg megpecsételődött.

Az „ágyúsok” ellenfele a cardiffi fináléban a Chelsea csapata lesz.

LIGAKUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Arsenal-Tottenham 3-1 (Adebayor 77., Aliadiere 105., Chimbonda 113.-öngól ill. Mido 85.)


Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik