Julio Baptista ezúttal is villogott

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 23:30
Döntetlent ért el a Tottenham és az Arsenal a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A hazai csapat már kétgólos előnyben volt húsz perc után, a második félidőben azonban a korábban öngölt szerző Julio Baptista duplázott.
Julio Baptista sarkáról pattant saját csapata hálójába a labda
Reuters
Julio Baptista sarkáról pattant saját csapata hálójába a labda
Julio Baptista sarkáról pattant saját csapata hálójába a labda
Reuters
Julio Baptista sarkáról pattant saját csapata hálójába a labda

Londoni rangadóra került sor a ligakupa második elődöntőjében. Kedd este a Chelsea már bebiztosította a döntőbejutást, miután elbúcsúztatta a negyedosztályú Wycombe Wandererst.

A Tottenham és az Arsenal azonban még csak az első meccsére készülődött. A találkozó 15 perces késéssel kezdődött, mivel az Ágyúsok késve érkeztek meg a White Hart Lane-re.

Jól kezdett a Tottenham: Berbatov előbb kihagyott egy helyzetet, de a 12. percben már kihasznált egy védelmi megingást. Almunia és Touré egymásra várt, mindketten a másiknak akarták hagyni a labdát, a bolgár támadó közéjük ugrott, és a hálóba fejelte Lennon beadását.

Berbatovot néhány perccel később le kellett cserélni, Robbie Keane váltotta a támadót. A Tottenham lendülete azonban nem tört meg, két perccel később sikerült megduplázni az előnyt: Huddlestone szabadrúgása után Dawson átlépte a labdát, és a játékszer a meglepett Julio Baptista sarkáról a saját kapujába pattant.

A második játékrész eleje Arsenal-fölényt hozott, a 64. percben sikerült is a szépítés: az első félidőben még öngólt vétő Julio Baptista ugyan elvesztette az egyensúlyát, de végül a kapuba küldte a labdát.

Sőt, a 77. percben a brazil játékos ki is egyenlített: a lesre játszó védők között Hoyte elfutott a jobb oldalon, a kifutó Robinson mellett középre passzolt, Julio Baptista pedig értékesítette az átadást.

A második félidőben munka nélkül lévő Almuniára is szükség volt ahhoz, hogy ne vegye vissza a vezetést a Tottenham, a spanyol kapus szépen mentette Defoe lövését. A két csapat 2-2-es eredménnyel várhatja a visszavágót.

LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Tottenham-Arsenal 2-2 (Berbatov 12., Julio Baptista 20.-öngól ill. Julio Baptista 64., 77.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik