Terry harcolni kíván Mourinho maradásáért

Vágólapra másolva!
2007.01.14. 12:46
John Terry csapatkapitány mindent elkövet azért, hogy maradásra bírja Jose Mourinhót, a Chelsea vezetőedzőjét, aki a szezon végén új csapathoz kíván szerződni. Az angol válogatott kiváló védője társai támogatására is számít, s a klub vezetését is rá szeretné bírni a portugál tréner megtartására.

„Nem akarjuk, hogy Jose távozzon, s ha kell, erre kérjük majd öten vagy hatan, a tapasztaltabb játékosok közül. Már készülünk erre a beszélgetésre” – jelentette ki Terry a BBC-nek.

Az angol válogatott csapatkapitánya hozzátette, a Chelsea összes labdarúgója lojális Mourinhóhoz, s lépésükkel „nyomást akarnak gyakorolni” a kiváló edzőre.

Szombaton négyszer ünnepelt Chelsea-gólt a kiváló edző
Reuters
Szombaton négyszer ünnepelt Chelsea-gólt a kiváló edző

A portugál tréner vezetésével a Chelsea két bajnoki címet szerzett, de jelenleg 6 pont a hátránya a listavezető Manchester Uniteddel szemben. Mourinhót azonban nem ez zavarja, hiszen ledolgozhatónak tartja a különbséget, ugyanakkor a klub menedzsmentjével már számos problémája akadt az elmúlt időszakban. Elsősorban a „meghiúsított” átigazolási tervek miatt bosszankodik a kiváló szakember, s az elmúlt napokban többször is felvetődött a szigetországi sajtóban, hogy a nyártól már nem ő irányítja a londoni Kékeket.

Szavazás

Ön szerint távozik-e a nyáron Jose Mourinho a Chelsea-től?

Írja be az itt látható számot!

„Jose a szakma legjobbja, erről cseppnyi kétségem sincs. Abban is biztos vagyok, hogy még húsz évig ő lesz a legjobb. A legkiválóbb edzővel akarunk dolgozni! Meggyőződésem szerint a következő szezonban is ő lesz a Chelsea trénere” – zárta mondandóját John Terry.

A Chelsea jelenlegi legjobb csatára, Didier Drogba máris csatlakozott társához, ő sem szeretne edzőváltást a kispadon.

„Rendkívül fájdalmas lenne az elveszítése, egy jó barát távozását sohasem könnyű feldolgozni. Nem tudom, hogy elhagyja-e a klubot, de ha mégis, akkor nagyon szomorúak leszünk. Egyre több hír szól erről, de reméljük, hogy ő marad a vezetőedző. Jose különleges világot alakított ki, ez a Chelsea sajátja lett. Imádjuk az edzői stílusát, s azt a magabiztosságot, amit átültetett a csapatba. Azt szeretnénk, ha az emberek most lélegzetnyi időt hagynának Josenak és a csapatnak, nem tesz jót, ha folyamatosan erről beszélnek” – jelentette ki az elefántcsontparti támadó.

Cech készen áll a visszatérésre

Petr Cech, a Chelsea október közepén súlyos fejsérülést szenvedett, s műtéten is átesett kapusa készen áll a visszatérésre, de még nem dőlt el, hivatalos mérkőzésen mikor állhat ismét a gólvonal elé.

„El kell döntenem, hogy a következő hetekben még Hilarionak szavazok-e bizalmat vagy Petr kap lehetőséget. Cech csodálatos módon épült fel, már készen áll a visszatérésre, akár a következő találkozón szóhoz juthat” – mondta Jose Mourinho vezetőedző.

Petr Cech egyelőre fejvédőt használ, s szombaton már társaival együtt melegített a Wigan elleni 4-0-s bajnoki előtt. A kispadra azonban még Carlo Cudicini üllt, míg a kezdőcsapatban Hilario jutott szóhoz.

A Chelsea jövő szombaton a Liverpool FC vendége lesz.
---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik