Otthon nyert a Chelsea és a Manchester is

Vágólapra másolva!
2007.01.13. 18:19
Hazai pályán gyűjtötte be a három pontot a Manchester United és a Chelsea labdarúgócsapata is az angol bajnokságban. A United az Aston Villát, a londoniak pedig a Wigant győzték le. Priskin Tamás nem kapott szerepet a Liverpooltól kikapó Watfordban.
Ronaldo fejesére hiába jön Sörensen
Reuters
Ronaldo fejesére hiába jön Sörensen
Ronaldo fejesére hiába jön Sörensen
Reuters
Ronaldo fejesére hiába jön Sörensen

A 23. forduló nyitómeccsén a sereghajtó Watford fogadta a Liverpool együttesét. Aidy Boothroyd menedzser Priskin Tamást nem nevezte a mérkőzésre.

Buzsáky duplázott a Plymouthban

Magyar játékosokkal erősítette meg keretét az elmúlt napokban a Plymouth, Tímár Krisztián és Halmosi Péter közül azonban csak utóbbit nevezte a Norwich elleni meccsre Ian Holloway menedzser. A volt debreceni középpályás 83 percet kapott.

Buzsáky Ákos azonban végigjátszotta a találkozót, mi több, a meccs hőse lett: bár az első félidő végén a Norwich szerzett vezetést, ezt Hayles kiegyenlítette. A 62. percben Gary Doherty sárga lapot érően felrúgta Buzsákyt, a 23 méteres szabadrúgáshoz a magyar középpályás állt, és Gallacher hálójába lőtt.

A 74. percben Dublin Nalist rúgta fel, szabadrúgás, és természetesen most is Buzsáky állt a labda mögé. A magyar játékos újabb 23 méteres próbálkozása is a hálóban kötött ki.

Király Gábort nem nevezték a Crystal Palace-ban, míg Fülöp Márton a kispadon ülte végig a Sunderland meccsét.
28. FORDULÓ:
Barnsley-Preston 0-1
Birmingham-Leeds - a pálya használhatatlansága miatt elmaraddt
Cardiff-Southend 0-1
Colchester-Leicester 1-1
Coventry-Crystal Palace 2-4
Derby County-Sheffield Wednesday 1-0
Hull-Queen's Park Rangers 2-1
Norwich-Plymouth 1-3
Southampton-Burnley 0-0
Stoke City-Wolverhampton 1-1
Sunderland-Ipswich 1-0
Alacsony színvonalú első félidőt játszottak a csapatok, a 34. percben azonban a Liverpoolnak sikerült megszerezni a vezetést: Crouch még nem tudta átpasszírozni Fosteren a labdát, a játékszer Finnan elé került, aki önzetlenül középre gurított, Bellamy pedig közelről a hálóba passzolt.

A félidő vége előtt még Foster bravúros védése után Peter Crouch is fejelt egy gólt. A második játékrész elején a hórihorgas center még egy bal oldali beadás után is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Miután az Aston Villa kapusai felépültek, Martin O’Neill visszaküldte Király Gábort a Crystal Palace-hoz. Az északír szakember döntése értelmében végül a dán Thomas Sörensen kapott bizalmat a Manchester United ellen.

A visszatérő kapus nem unatkozott az Old Traffordon, de a 11. percben ő sem tudta megóvni a kapuját a góltól: Cahill hibázott, nem tudott felszabadítani, a labda Park elé került, aki ballal a sarokba lőtt.

Két perc múlva újra megzördült a dán kapus hálója, Park ezúttal gólpasszt osztott ki, Carrick pedig nem hibázott. A 35. percben Cristiano Ronaldo gólja már háromgólos vezetést jelentett.

A Villa azonban nem adta fel, Baros labdáját Agbonlahor váltotta gólra az 52. percben. A 67. percben az első gólnál hibázó Cahillre volt szükség, hogy ne legyen meg a negyedik gól, a védő a gólvonalról rúgta ki a labdát Saha próbálkozásánál, majd utána Rooney találta el a kapufát.

A címvédő Chelsea a Wigant fogadta, és akárcsak a Manchester, a londoni csapat is megszerezte az első negyedóra vége előtt a vezetést: a 13. percben Lampard balról lőtt középre szabadrúgást, a labdába senki nem tudott beleszúrni, és a játékszer a meglepett Kirkland mellett a hosszú sarokban kötött ki.

A 63. percben egy Wigan-szögletből indított kontrát José Mourinho csapata, Skoko ugyan menthetett volna, de hibázott, Robben lecsapott a labdára, és berúgta a második hazai gólt. Sőt, a holland a 70. percben elhúzott Kilbane mellett, középre lőtt labdája Kirkland könyökéről pattant a hálóba… Drogba a 90. percben csak még tovább növelte a Wigan kínjait.

Az újonc Sheffield United a szezon egyik meglepetéscsapatát, a Portsmoutht fogadta, és Neil Warnock legénysége a 22. percben jutott vezetéshez: egy szabadrúgást Quinn 25 méterről zúdított David James kapujába. A hazaiak nem tudták azonban megtartani az előnyüket, mivel Claude Davis óriási hibáját kihasználta Gary O’Neil.

Jó mérkőzést vívott egymással a West Ham és a Fulham. A vendégek Radzinski révén vezetést szereztek, de Zamora nem sokkal később egyenlített. A második félidőből mindössze 14 másodperc telt el, amikor Benayoun megszerezte a vezetést, és ezt ugyan McBride még fejesből kiegyenlítette, az izraeli játékos újra eredményes volt. Már mindenki elkönyvelte, hogy a West Ham nyer, amikor előrehúzódott Christanval és a ráadásban megmentett egy pontot.

23. FORDULÓ
Watford-Liverpool 0-3 (Bellamy 34., Crouch 40., 48.)
Bolton-Manchester City 0-0
Charlton-Middlesbrough 1-3 (Hasselbaink 27. ill. Cattermole 45., Yakubu 68., Arca 68.)
Chelsea-Wigan 4-0 (Lampard 13., Robben 63., Kirkland 70.-öngól, Drogba 90.)
Manchester United-Aston Villa 3-1 (Park 11., Carrick 13., Ronaldo 35. ill. Agbonlahor 52.)
Sheffield United-Portsmouth 1-1 (Quinn 22. ill. O'Neil 81.)
West Ham-Fulham 3-3 (Zamora 28., Benayoun 46., 64. ill. Radzinski 16., McBride 59., Christanval 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik