Jose Mourinho: Miénk lesz a bajnoki cím!

Vágólapra másolva!
2006.12.20. 12:28
Jose Mourinho ismét „megfricskázta” a listavezető Manchester Unitedet, mert azt állítja, a Chelsea ismét megvédi bajnoki címét, s sorozatban harmadszor is megnyeri az angol labdarúgó-bajnokságot. Ha beigazolódik a portugál tréner állítása, akkor a Kékek megismétlik a Vörös Ördögök (1999-2001) bravúrját, s második együttesként tripláznak a Premiershipben.
Jose Mourinho önbizalma a "régi", biztos az újabb bajnoki címben
Jose Mourinho önbizalma a "régi", biztos az újabb bajnoki címben
Jose Mourinho önbizalma a "régi", biztos az újabb bajnoki címben
Jose Mourinho önbizalma a "régi", biztos az újabb bajnoki címben

„Biztos vagyok a sikerünkben, mint ahogy három-négy hónappal ezelőtt is ezt gondoltam. Újra bajnokok leszünk!” – mondta Mourinho.

Mourinho elnézést kért Johnsontól

A portugál szakember az Everton-Chelsea mérkőzés után kritikával illette a liverpooliak csatárát, mivel az véleménye szerint műeséssel próbált tizenegyest kiharcolni csapatának.

Az Everton viszont az angol szövetséghez fordult, és vizsgálatot kért Mourinho kijelentései miatt.

"Az Evertontól, a menedzserüktől, valamint Andy Johnsontól is elnézést kérek" - nyilatkozta Mourinho. - "El kell mondanom, hogy nagyon tisztelem a csapatot, David Moyes menedzsert és a játékosokat is. Szeretek ellenük meccselni, főleg a Goodison Parkban, ahol nagyszerű az atmoszféra."

"Másodsorban hozzátenném, hogy Andy Johnsont kiváló futballistának tartom, és soha nem használtam vele szemben sértő szavakat - nem úgy, mint ahogy más menedzserek tették az én játékosaimmal szemben. Én soha nem mondtam azt, hogy csaló lenne. Miután megnéztem a mérkőzés visszajátszását, el kellett ismernem, hogy Halsey játékvezető mindkét tizenhatoson belüli ítélete teljesen korrekt volt."

"Hogy Andy Johnson megpróbálta elkerülni az ütközést a kapusommal? Ezért kérek bocsánatot a csapattól, az edzőtől és a csatártól is." - fejezte be Mourinho.
A portugál sikeredző hozzátette: eltökéltségét nem csökkentette, hogy az elmúlt években mindig bajnoki aranyérmesként ünnepelhetett aktuális csapatával a pontvadászatok befejezése után.

„Zsinórban négy bajnoki címet nyertem. Ez egyik klubnál sem mindennapos, hát még egy edzőnél” – jegyezte meg a szakember, aki először az FC Portóval duplázott, míg 2005-ben és 2006-ban a Chelsea „emelte trónra”.

A londoni gárda vasárnap két pontra csökkentette hátrányát a Premiershipben, miután fordulatokban bővelkedő találkozón idegenben 3-2-re nyert az Everton ellen, míg a Manchester United 1-0-s vereséget szenvedett a fővárosban a West Ham Uniteddel szemben.

„Mindenkit biztosíthatok arról, hogy ambícióm semmit sem csökkent amiatt, hogy már többször is bajnok lettem csapataimmal. Arról pedig nem tehetek, hogy a hétvégén így alakultak az eredmények. Jobban örülnék annak, ha úgy előznének meg bennünket, hogy az ellenfelünk jobb nálunk, mintsem az legyen az ok, hogy kevésbé vagyok eltökélt vezető. Én is csak ember vagyok, s nem szeretem az igazságtalan vereségeket, de hasonlóan vélekedem a jogtalan győzelmekről is” – szögezte le Jose Mourinho.

A Chelsea szerdán este a Ligakupa negyeddöntőjének keretében a Newcastle United vendége lesz, majd a hétvégén akár az élre is kerülhet a bajnokságban. Jose Mourinho együttese szombaton a Wigan, míg a két pontos előnnyel listavezető Manchester United az ideiglenesen (?) Király Gábort is soraiban tudó Aston Villa vendége lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik