Bombagólokkal nyert a Chelsea

Vágólapra másolva!
2006.12.17. 17:08
Hiába vezetett kétszer is az Everton, mégis 3-2-es vereséget szenvedett a címvédő Chelsea-től az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén. A vendégek három bombagólt szereztek: Michael Ballack, Frank Lampard és Didier Drogba is bőven a 16-oson kívülről vette be Tim Howard kapuját.
Mikel Arteta büntetője
Reuters
Mikel Arteta büntetője
Mikel Arteta büntetője
Reuters
Mikel Arteta büntetője

Az elmúlt napokban a Chelsea vezetőedzője, Jose Mourinho és a csapatkapitány John Terry is sokat foglalkozott a Premiership első helyéért zajló csatával, s mindketten azt hangoztatták, hamarosan őrségváltás lesz, mert a Manchester United nem bírja majd a nagy nyomást. Arról egyikük sem beszélt, hogy a Chelsea-re sem vár könnyű év vége, s az első hely visszaszerzéséhez az is szükséges, hogy a legutóbbi két bajnokságot biztosan nyerő gárda ne veszítsen pontokat.

A Kékek nagy lendületettel kezdtek a liverpooli Goodison Parkban, de “emberükre” akadtak, mert az Everton mindent megtett a sikerért. A hazaiak a védekezés mellett a kontrákra is figyeltek, s a 38. percben Khalid Boulahrouz buta szabálytalansága után Mikel Arteta büntetőből meg is szerezte a vezetést.

PREMIERSHIP, 18. FORDULÓ

Everton-Chelsea 2-3 (Arteta 38. – 11-es, Yobo 64., illetve Ballack 47., Lampard 81., Drogba 87.)
A liverpooliak öröme nem tartott sokáig, mert a szünet után Michael Ballack remek, 25 méteres szabadrúgása Tim Howardról a gólvonal mögé került. Az egyenlítés meghozta a Chelsea fölényét, de a 64. percben ismét tombolhatott örömében az Everton és rajongótábora, mert egy jobb oldali szöglet után Yobo bólintott a léc alá.

Jose Mourinho együttese azonban ekkor sem esett pánikba, de a fordításhoz két zseniális mozdulat kellett, olyan gólokat láthatott a közönség, amelyre ritkán van példa. Először a 81. percben Frank Lampard a 16-os bal oldali sarkának közelében kapott labdát, s 23 méterről elképesztően nagy gólt zúdított a bal felső sarokba, Howardnak esélye sem volt.

Didier Drogba - útjára indult a győztes bomba
Didier Drogba - útjára indult a győztes bomba

A Kékek ezután sem álltak meg, s a 87. percben már átvették a vezetést. Hilario kirúgása után Didier Drogba hagyta, hogy elé pattanjon a labda, majd 30 méterről a kissé kint álló kapus felett a hálóba bombázott.

A krónikához tartozik, hogy a Chelsea a három gólon kívül két kapufát is rúgott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik