Mourinho: Seva nincs az „érinthetetlenek” között

Vágólapra másolva!
2006.12.08. 14:29
Kilenc "érinthetetlen" játékosa van a Chelsea-nek, de Andrij Sevcsenko nem tartozik közéjük – mondta el egy terjedelmes interjúban Jose Mourinho, az angol labdarúgó-bajnokcsapat szakvezetője.
Jose Mourinho: Sevának időre van szüksége, és én adok neki időt
Reuters
Jose Mourinho: Sevának időre van szüksége, és én adok neki időt
Jose Mourinho: Sevának időre van szüksége, és én adok neki időt
Reuters
Jose Mourinho: Sevának időre van szüksége, és én adok neki időt

Szavazás

Ön szerint mi lesz Andrij Sevcsenkóval?

Írja be az itt látható számot!
A Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes, kétszeres angol bajnok portugál szakember konkrétan meg is nevezte azt a kilenc futballistáját, akik az "érinthetetlenek" közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a tréner olvasatában őket nem tudja senki pótolni.

"Claude Makelele, Michael Essien és Frank Lampard érinthetetlen, de nem azért, mert szerelmes vagyok beléjük, hanem azért, ahogyan játszanak" – fogalmazott Mourinho.

"Michael Ballack ugyancsak érinthetetlen, mégpedig ő is a játéka miatt. John Terry érinthetetlen. Ricardo Carvalho, Ashley Cole és Didier Drogba szintén érinthetetlen."

"Seva nem az, mert egyelőre nem úgy játszik" – tette hozzá a menedzser, hozzátéve, hogy a kilencedik "érinthetetlen" a kapus, Petr Cech.

Mourinho ezután fejtegette: a 30 éves Sevcsenkónak még időre van szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon az új csapathoz, az új környezethez.

"Angliában teljesen más a futball, mint Olaszországban. Erre Thierry Henry a legjobb példa. Ő az utóbbi évek legjobb mesterlövésze, hihetetlen játékos, de amikor a Juventustól az Arsenalhoz igazolt, az első tizenkét meccsén egyetlen gólt szerzett."

"Időt kell adnunk Sevának, és én adok neki időt – folytatta. – Az jó, hogy ő sem elégedett a teljesítményével. Ha az lenne, akkor volnánk bajban."

Megkérdezték Mourinhótól, előfordult-e bármikor, hogy Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa nyomást gyakorolt rá az összeállítás miatt.

"Soha nem tenne ilyet. Ha ezt tenné, az azt jelentené, hogy nem bízik az edzőben. Ha pedig nem bízik az edzőben, akkor elég pénze van ahhoz, hogy kirúgjon és kárpótlást fizessen, hogy hazaküédjön és hozzon valaki mást a helyemre."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik