Jose Mourinho szerint kifárad majd a United

Vágólapra másolva!
2006.11.30. 12:21
Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere úgy érzi, együttese előbb-utóbb – de inkább előbb – átveszi a vezetést a Manchester Unitedtől a bajnokságban. A vezetőedző kijelentette: játékosai megszokták, hogy az élen állnak a Premiershipben.
Michael Ballack (balról a harmadik) szerezte a Chelsea győztes találatát a Bolton ellen az első félidő hajrájában. A képen Terry, Drogba  és Carvalho (jobbra) köszönti
Reuters
Michael Ballack (balról a harmadik) szerezte a Chelsea győztes találatát a Bolton ellen az első félidő hajrájában. A képen Terry, Drogba és Carvalho (jobbra) köszönti
Michael Ballack (balról a harmadik) szerezte a Chelsea győztes találatát a Bolton ellen az első félidő hajrájában. A képen Terry, Drogba  és Carvalho (jobbra) köszönti
Reuters
Michael Ballack (balról a harmadik) szerezte a Chelsea győztes találatát a Bolton ellen az első félidő hajrájában. A képen Terry, Drogba és Carvalho (jobbra) köszönti

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
"Nem hiszem, hogy a Manchester United sok időt tölt majd a tabella elején – nyilatkozta a portugál szakember a Bolton elleni, idegenbeli 1-0-s bajnoki győzelem után. (A United 3-0-ra verte az Evertont).

"Örülök, hogy csak három pont a lemaradásunk, hiszen nehezebb volt a sorsolásunk, mint a Unitednek" – folytatta Mourinho. – Most azonban már itt az idő, hogy egymás után megnyerjük a mérkőzéseket, és lehetőleg minél hamarabb átvegyük a vezetést."

A kékek szakvezetője szerint csapatánál van a lélektani előny.

"Azzal a remek sorozattal, ami a Manchester United mögött van, úgy gondolom, eléggé csalódottak lehetnek, hogy csak három ponttal vezetnek" – érvelt.

Utalva arra, hogy a Chelsea előbb az Old Traffordon harcolta ki a döntetlent, majd megverte a harmadik helyezett Boltont, hozzátette:

"Akár nyolc pont is lehetne a különbség most közöttünk, ha nem játszunk jól ezen a két meccsen. Kikaphattunk volna Manchesterben, és pontot veszíthettünk volna a Bolton otthonában, ha nem figyelünk oda."

"Természetesen szeretnénk az első helyen állni, hiszen az utóbbi két szezonban ehhez szoktunk hozzá."

A bajnoki versenyfutásról kérdezték Sir Alex Fergusont, a United menedzserét is, aki szintén magabiztosan nyilatkozott.

"A játékosaimnak sokat kell dolgozniuk a sikerért – kezdte. – Azt hiszem, a legjobb úton járnak, hogy tényleg valami nagyszerű eredményt érjenek el, és ezt a lehetőséget nem fogják kihagyni."

"A meccs után, amikor visszatértünk az öltözőbe, még láttuk az utolsó perceket a Chelsea Bolton elleni mérkőzéséből. Győztek, ez van. Az a fontos, hogy mi vagyunk abban a helyzetben, hogy aggodalmaskodhassunk."

EMLÉKEZTETŐ

BOLTON WANDERERS–CHELSEA 0-1 (0-1)
BOLTON (4-3-3): Jaaskelainen – Hunt, Faye, Meite, Ben Haim – Nolan, Camo, Speed – Davies (Vaz Te, 75), Anelka, Diouf.
CHELSEA (4-1-2-1-2): Cudicini – Geremi, Carvalho, Terry, A Cole – Makelele – Essien, Lampard – Ballack – SevcSenko (Kalou, 77), Drogba (Mikel, 89).
Gólszerző: Ballack (45+2.)
MANCHESTER UNITED–EVERTON 3-0 (1-0)
MANCHESTER UTD.: Van der Sar – G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Evra – O'Shea, Richardson, Carrick (Brown, 72.), Fletcher – Ch. Ronaldo (Heinze, 67.), Rooney.
EVERTON: Wright – Yobo, Stubbs, Lescott, Nuno Valente – Ph. Neville, Arteta, Carsley, Osman (Vaughan, 75.) – Baettie, McFadden.
Gólszerzők: Ronaldo (38.), Evra (62.), O'Shea (88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik