Jose Mourinho a lelkekre hatott a szünetben

Vágólapra másolva!
2006.11.27. 10:45
Részletesen elmesélte Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, hogy mit mondott a játékosainak a Manchester United elleni mérkőzés félidejében. A portugál szakember a futballisták fejére olvasta, hogy nem tesznek semmit a győzelemért. A szünet után a Chelsea erős nyomás alá helyezte az 1-0-s előnyben lévő "vörös ördögöket", és Ricardo Carvalho góljával egyenlített. Sir Alex Ferguson szerint a United volt a jobbik csapat, de a londoniak remekül harcoltak.
Mourinho szerint tisztességes eredmény született
Reuters
Mourinho szerint tisztességes eredmény született
Mourinho szerint tisztességes eredmény született
Reuters
Mourinho szerint tisztességes eredmény született

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
"Az öltözőben azt mondtam a fiúknak, hogy nincs közülük kettőnél-háromnál több, aki magas szinten játszik a mai napon" – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Jose Mourinho.

"Az egyik ilyen Ashley Cole volt, aki hihetetlenül játszott, a másik Ricardo Carvalho. Azt is mondtam nekik, hogy számomra a legnagyobb csalódás nem az, amikor kikapunk, hanem az, ha nem teszünk semmit a győzelemért. Az első félidőben nem játszottunk jól."

"Arról is beszéltem, hogy ne féljenek a vereségtől, attól a rossz érzéstől féljenek inkább, ami akkor jön, amikor sehogyan sem játszol."

A caesari hadvezéri és szónoki képességekkel rendelkező portugál edző beszéde elérte a kívánt hatást: a Chelsea átvette az irányítást, és bepréselte az egyenlítő találatot.

"Talán az volt a baj az első negyvenöt percben, hogy arra vártunk, maguktól megtörténnek a dolgok"
Reuters
"Talán az volt a baj az első negyvenöt percben, hogy arra vártunk, maguktól megtörténnek a dolgok"

"Talán az volt a baj az első negyvenöt percben, hogy arra vártunk, maguktól megtörténnek a dolgok, hogy megelégedtünk a játék irányításával, de semmiféle ambíció nem volt bennünk. Ez mentális probléma" – folytatta Mourinho.

"A United gyorsabban járatta a labdát, és több labdát szerzett, mint mi. A második játékrészben pontosan az ellenkezője történt. Teljesen más meccsnek tűnt."

"Tisztességes eredmény született. A United vezetést szerzett az első félidőben, mert jobb volt nálunk, de a folytatásban a Chelsea játszott sokkal jobban, ezért sikerült gólt elérnie."

"Amikor vége lett a meccsnek, váltottam néhány szót Sir Alexszel, és teljesen egyetértettünk" – mondta végezetül a bajnokcsapat menedzsere.


Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője szűkszavúbb volt kollégájánál. Közölte: számított arra, hogy a szünet után teljesen megváltozik a játék képe.

"Tudtuk, hogy egészen máshogyan akarják csinálni – mondta a skót szaktekintély. – Az igazat megvallja kivárásra játszottunk. Nekik nem volt helyzetük, az ellentámadások végén viszont mi kihagytuk a meccs két legnagyobb lehetőségét."

"Úgy gondolom, ma mi voltunk a jobbik csapat, de a Chelsea egy pillanatig sem adta fel a küzdelmet."

"Örülök annak, hogy a játékosaim ma megmutatták, mit tudnak, és bizonyították, hogy megérdemelten vezetik a bajnokságot" – tette hozzá Ferguson.

PREMIER LEAGUE, 14. FORDULÓ:

MANCHESTER UNITED-CHELSEA 1-1 (1-0)


Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 76 000
Játékvezető: Howard Webb
Asszisztensek: David Babski, Glenn Turner
MANCHESTER UNITED CHELSEA
1 Van der Sar 23 Cudicini
2 G. Neville 14 Geremi
4 Ferdinand 6 Ricardo Carvalho
15 Vidics 26 Terry
4 Heinze 3 Ash. Cole
7 Ch. Ronaldo 4 Makelele
16 Carrick 5 Essien
18 Scholes 8 Lampard
11 Giggs 13 Ballack
8 Rooney 7 Sevcsenko
9 Saha 11 Drogba
Menedzser: Menedzser:
Alex Ferguson Jose Mourinho
Gólszerző(k): Saha (29.), ill. Carvalho (69.)
Csere: Geremi helyett 16 Robben (a szünetben), Sevcsenko helyett 10 J. Cole (75.), C. Ronaldo helyett 24 Fletcher (86.), Saha helyett O'Shea (86.), Ballack helyett 20 Ferreira (93.)
Sárga lap: Makelele (21.), Drogba (36.), Carrick (55.), A. Cole (84.)


SAHA GÓLJÁVAL SZERZETT VEZETÉST A RANGADÓN A HAZAI PÁLYÁN JÁTSZÓ MANCHESTER UNITED


RICARDO CARVALHO GÓLJA AZ EGYENLÍTÉST JELENTETTE A VENDÉGEKNEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik