"Bepoloskázták" a United öltözőjét

2005.11.12. 15:41
Címkék
A Manchester United labdarúgóklub vizsgálatot indított annak kiderítésére, kik és hogyan telepíthettek poloskát a csapat öltözőjébe a Chelsea elleni bajnoki mérkőzés idején. A találkozót 1-0-ra a United nyerte meg, véget vetve ezzel a londoni bajnokcsapat 40 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatának a Premiershipben.
Felvétel a vasárnapi MU–Chelsea találkozóról: Michael Essien (középen) a manchesteri játékosok gyűrűjében
Reuters
Felvétel a vasárnapi MU–Chelsea találkozóról: Michael Essien (középen) a manchesteri játékosok gyűrűjében
Felvétel a vasárnapi MU–Chelsea találkozóról: Michael Essien (középen) a manchesteri játékosok gyűrűjében
Reuters
Felvétel a vasárnapi MU–Chelsea találkozóról: Michael Essien (középen) a manchesteri játékosok gyűrűjében

Valóságos kémtörténet van kibontakozóban az angol futballban. A The Sun című angol bulvárlap szerezte meg azt a hangfelvételt, amelyet nyilvánvalóan a Manchester United öltözőjében vettek fel valakik a Chelsea elleni, múlt vasárnapi bajnoki mérkőzés idején.

A The Sun nyilvánosságra hozta a felvételt, előtte azonban átadta azt a manchesteri klubnak is.

"Megindítottuk a saját vizsgálatunkat, de ha szükséges, bevonjuk majd a rendőrséget is" – írta közleményében a United.

A szalagon a mérkőzés az öltözőben a meccs előtt és a félidőben folytatott beszélgetések hallhatók, valamint rögzítették annak a győzelmi örömünnep pillanatait is.

A felvételen jól hallható, mit mondott Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a játékosoknak a találkozó előtt, és az is, hogy milyen taktikai tanácsokkal látta el futballistáit a szünetben, amikor Fletcher találatával 1-0-ra már vezettek a Vörös Ördögök.

A szalagra rögzítették azt is, hogyan reagáltak a játékosok Alex Ferguson és José Mourinho mérkőzés utáni nyilatkozataira, amelyeket a televízió közvetített az összecsapást követően.


A SZÜNETBEN…

Sir Alex Ferguson arra biztatta futballistáit, hogy tartsák meg, és járassák minél többet a labdát. Külön instrukciókkal látta el két sztárjátékosát, Wayne Rooneyt és Ruud Van Nistelrooyt, és tippeket adott nekik, hogyan lehetnének hatékonyabbak a támadójátékban.
A szakember hangsúlyosan felhívta a figyelmet arra, hogy Cladue Makelelét, a Chelsea középpályását keményebben kellene fogni, mivel a francia játékos passzai veszélyt jelenthetnek.
Óvta a játékosait attól, hogy szabálytalanságokkal lehetőséget adjanak a Chelsea-nek a kapuhoz közeli pontrúgásokra, és arra utasította őket, hogy ne engedjék fejelni John Terryt.

A LEFÚJÁS UTÁN…

A Manchester United játékosai zihálva, de boldogan érkeztek meg az öltözőbe a győzelem után. Hallható a szalagon, amint gratulálnak egymásnak, és arra biztatják egymást, hogy a soron következő mérkőzéseken is hasonló felfogásban futballozzanak mindannyian.
Rio Ferdinand hangot ad ebbéli meggyőzésének, hogy a győzelem majd elhallgattatja a csapatot bírálókat. A válogatott védő megdicsérte Paul Scholest, és megkérdezte tőle, mit csinál aznap este. Mások Darren Fletchernek gratuláltak a győztes gólhoz.
Jót mulattak az edzőjükön, Sir Alex Fergusonon, látván szitkozódó mesterüket, akit a Sky Sports riportere arról faggatott éppen, érzett-e már valaha ennyire erős győzelmi kényszert.
Az öltöző hatalmas üdvrivalgásban tört ki, amikor a menedzser egy durva szót mondott, feltehetően a "bastard" (szemét, szemetek, tetvek) kifejezést használta. A futballisták ezután elkezdték utánozni Fergusont, megismételve a szitokszót, majd nevetésben törtek ki.
Ezután feltűnt a képernyőn José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője. Több sem kellett, a manchesteriek azonnal mocskolni kezdték a portugál szakembert. Gúnyos szavakkal illeték Mourinhót, amikor azt mondta, csapata balszerencsés volt, nemkülönben akkor, amikor azt állította, hogy a United védekező felfogásban futballozott.
A The Sun jelentése szerint Sir Alex Ferguson éppen Dubaiban nyitott meg egy futballiskolát, amikor a felvételeket nyilvánosságra hozták. A bulvárlap azt írja, a skót szakember magán kívül volt a dühtől.

EMLÉKEZTETŐ – 12. forduló:

MANCHESTER UNITED – CHELSEA 1-0 (1-0)


Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 67684
Játékvezető: Graham Poll
Asszisztensek: Michael Tingey, Glenn Turner
Manchester United Chelsea
19 Van der Sar 1 Cech
6 Brown 20 Paulo Ferreira
5 Rio Ferdinand 26 Terry
27 Silvestre 13 Gallas
22 O'Shea 3 Del Horno
24 Fletcher 10 Joe Cole
14 A. Smith 5 Essien
18 Scholes 4 Makelele
7 Ronaldo 8 Lampard
10 Van Nistelrooy 11 Duff
8 Rooney 15 Drogba
Menedzser: Menedzser:
Alex Ferguson José Mourinho
Gólszerző(k): Fletcher (31.)
Csere: Essien h. Gudjohnsen (55.), J. Cole h. Wright-Phillips (74.), del Horno h. C. Cole (78.), van Nistelrooy h. Park (82.)
Sárga lap: Drogba (60.), Smith (63.), Ronaldo (64.), Ferreira (66.), Fletcher (67.), Gallas (79.), Makelele (90+3.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik