Kiverte a Chelsea-t a Charlton a Ligakupából

Vágólapra másolva!
2005.10.27. 12:52
Címkék
Tegnap este kiesett a címvédő Chelsea az angol Ligakupából, a londoni kékeket saját pályájukon a Charlton "gólyózta ki", miután 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 5-4-re győzött a Stamford Bridge-en. José Mourinho, a Chelsea portugál edzője szerint a vendégegyüttesnek szerencséje volt.
Örömmámorban úszó Charlton-játékosok Bryan Hughes büntetője után. Volt, aki még cigánykereket is vetett
Reuters
Örömmámorban úszó Charlton-játékosok Bryan Hughes büntetője után. Volt, aki még cigánykereket is vetett
Örömmámorban úszó Charlton-játékosok Bryan Hughes büntetője után. Volt, aki még cigánykereket is vetett
Reuters
Örömmámorban úszó Charlton-játékosok Bryan Hughes büntetője után. Volt, aki még cigánykereket is vetett

A nyolcaddöntőbe jutott csapatok:

  • Crystal Palace
  • Arsenal
  • Aston Villa
  • Blackburn Rovers
  • Doncaster
  • West Bromwich
  • Millwall
  • Reading
  • Wigan
  • Charlton
  • Birmingham City
  • Bolton Wanderers
  • Leicester
  • Middlesbrough
  • Newcastle
  • Manchester United
Saját közönsége előtt vallott kudarcot a Chelsea az angol Ligakupa harmadik fordulójában, a meccs végén a 42 ezer "kékvérű" londoni drukker döbbenetére a Charlton játékosai ünnepelhettek. Ez volt az első alkalom a 2005–2006-os idényben, hogy a szupercsapat elveszített egy tétmérkőzést.

Az első félidő végén John Terry szerezte meg a vezetést Arjen Robben szöglete után fejjel a hazaiaknak, akik mégsem vonulhattak előnnyel a szünetre, mert Darren Bent a német válogatott Robert Huth hibáját kihasználva a lefújás előtt egyenlített (1-1).

Huth akkor vált végleg a találkozó negatív főszereplőjévé, amikor a 11-es rúgásoknál a Chelsea játékosai közül egyedüliként hibázott. És mivel a Charltonnál mindenki berúgta a maga büntetőjét, José Mourinho csapata kiesett.

"Nagyon csalódott vagyok, ennek ellenére mindenki megtett mindent, és megérdemeltük volna a győzelmet – értékelt higgadtan a portugál szakember. – Nem panaszkodom. A Charlton nagyon jól harcolt, és megküzdött a szerencséjéért. Hát igen, szerencséjük volt."

"Néha a nagy csapatok a kupameccseken a hozzáállásuk miatt veszítenek, de ez a vereség nem ezen múlott – folytatta Mourinho. – Egyetlen játékosomat sincs okom hibáztatni. Rögtön a meccs után elmondtam Robertnek (Huthnak), hogy holnap már új nap lesz, és szombaton jön a következő mérkőzés."

"Tovább kell lépnie, de meg kell próbálnia kitalálnia, miért hagyta ki a tizenegyest. A találkozó előtt két napot készültünk, gyakoroltunk, és ő volt a csapat egyik legjobbja, az a játékos, akivel kapcsolatban a legkevesebb kétségem volt."

Alan Curbishley, a Charlton edzője elárulta: néhány játékosa nem akarta elvállalni a 11-est, a nem akarásnak azonban ezúttal a közmondással ellentétben nem lett nyögés a vége.

"Fantasztikus este volt ez nekünk, amelyen nagyszerű eredményt értünk el" – mondta Curbishley.

Alan Shearer esete a zajmikrofonnal…
Reuters
Alan Shearer esete a zajmikrofonnal…

A többi pályán úgymond papírforma-eredmények születtek. Az első osztályú együttesek közül a Birmingham, a Bolton, a Middlesborugh, a Newcastle és a Manchester United is továbblépett.

A Newcastle United Alan Shearer góljával jutott tovább. A veterán csatárt alaposan feldühítette, hogy Justin Whittle könyöklése nyomán csúnyán felrepedt a szája.

Shearer a 79. percben szerezte meg a Szarkák győztes gólját, majd úgy vezette le a feszültséget, hogy lendületből szétrúgott egy a pálya szélén álló zajmikrofont.

ANGOL LABDARÚGÓ LIGAKUPA, 3. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):

CHELSEA – CHARLTON 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 4-5
Stamford Bridge, 42 198 néző. Vezette: A. Wiley.
Chelsea: Cudicini – Paulo Ferreira, Terry, Huth – Bridge (Lampard, 60.), Wright-Phillips (Joe Cole, 60.), Essien, Geremi, Robben – Gudjohnsen, Crespo (Drogba, 83).
Charlton: Andersen – Young, Hreidarsson, El-Karkuri, Powell, Rommedahl (Thomas, 64.), Ambrose (Bothroyd, 73.), Murphy (Kisisev, 82.), Holland, Hughes, Bent.
Gólszerzők: Terry (41.), illetve Bent (45.)

Birmingham City–Norwich City 2-1 (1-1)
G. : Pennant (4.), Jarosik (85.), ill. Taylor (öngól – 40.)

Bolton Wanderers–West Ham United 1-0 (0-0)
G.: Borgetti (63.)

Cardiff–Leicester 0-1 (0-1)
G.: Johansson (10.)

Everton–Middlesbrough 0-1 (0-1)
G.: Hasselbaink (37.)

Grimsby–Newcastle 0-1 (0-0)
G.: Shearer (79.)

Manchester United–Barnert 4-1 (2-0)
G.: Miller (3.), K. Richardson (18.), G. Rossi (50.), Ebanks-Blake (88.), ill. Sinclair (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik