George Bestet gépek tartják életben

Vágólapra másolva!
2005.10.27. 09:48
Címkék
George Best, a britek futball-legendája az életéért küzd  jelentette a BBC brit közszolgálati médium az egykori Manchester United-sztár orvosi szaktanácsadójára hivatkozva.
George Best – a futballvilág érte aggódik
George Best – a futballvilág érte aggódik
George Best – a futballvilág érte aggódik
George Best – a futballvilág érte aggódik

BESTRŐL RÖVIDEN…

George Best 17 éves korában, 1963-ban kezdte profi labdarúgó-pályafutását. Játszott a Manchester United, a Stockport County, a Cork Celtics, a Dunstable Town, a Los Angeles Aztecs, a Fulham, ac Fort Lauderdale Strikers, a Hibernian, a San Jose Earthquakes, a Bournemouth és Brisbane Lions együttesében. Az északír válogatottban 37-szer lépett pályára, és kilenc gólt szerzett. 1968-ban a szakírók neki ítélték a France Football által alapított Aranylabdát. Ebben az évben megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját a Manchester Uniteddel.
Az 59 esztendős George Best életveszélyes állapotban van, írja a BBC News. Állítólag Bestnek belső vérzése van, és pillanatnyilag a gépek tartják életben.

Az alkoholizmussal küzdő egykori kiváló északír válogatott játékos az utóbbi három hetet a nyugat-londoni Cromwell-kórházban töltötte, aztán influenzaszerű tünetekkel és előrehaladott vesefertőzéssel átszállították egy magánklinikára. Best még 2002-ben esett át májátültetésen.

Roger Williams professzor, aki a májátültetés óta Best orvosa, a BBC-nek azt mondta, a vesefertőzés – amely miatt kórházba került – nincs közvetlen összefüggésben a volt labdarúgó alkoholproblémáival.

A szakember hozzátette, hogy Best most könnyebben kapja el a fertőző betegségeket, ugyanis gyógyszerkúrán van, amellyel mesterségesen próbálják arra késztetni az immunrendszerét, hogy befogadja a három éve kapott új májat.

"Nem adjuk fel a küzdelmet – idézte a BBC News Roger Williamst. – Még van esély arra, hogy átvészelje a mostani krízist."

Alex Best, George Best volt felesége így nyilatkozott: "Imádkozom érte, újra és újra, hogy valamiképpen mégis átvészelje ezt az egészet. A gondolataim és az imáim vele vannak."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik