Buzsáky Ákos után érdeklődik Gera Zoltán csapata?

Vágólapra másolva!
2005.10.27. 16:58
Címkék
Buzsáky Ákosért cserébe a West Bromwich Albion és a West Ham United csapatából erősítene az angol másoosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Plymouth Argyle  írta a Sky Sports és a 4thegame.com című internetes újság. A Sky szerint Paul Stapleton, a Plymouth elnöke is elismerte, hogy érdeklődnek Buzsáky iránt a Premier League-ből. Buzsákynak eddig senki nem szólt.
Buzsáky Ákos (balra) egyelőre inkább nem hisz a híreszteléseknek, mert nem akar csalódni
Buzsáky Ákos (balra) egyelőre inkább nem hisz a híreszteléseknek, mert nem akar csalódni
Buzsáky Ákos (balra) egyelőre inkább nem hisz a híreszteléseknek, mert nem akar csalódni
Buzsáky Ákos (balra) egyelőre inkább nem hisz a híreszteléseknek, mert nem akar csalódni

GERA ÚGY ÉRZI, MÉG NEM JÁTSZHAT

Már rendesen, teljes erőbedobással edzek a többiekkel együtt, de egyelőre még nem hiszem, hogy pályára léphetek a hétvégén – válaszolta kérdésünkre Gera Zoltán, a West Bromwich Albion labdarúgója, aki csapata utóbbi három mérkőzésén (két bajnoki és egy Ligakupa-találkozón) sérülés miatt nem lépett pályára. Mint ismeretes, az október 1-i, Bolton elleni meccs után az Albion nem engedte el Gerát a válogatottba sem, mert nem jött rendbe tökéletesen a megoperált bal keze, ráadásul a hasfalát és az ágyékát is fájlalta. A légiós kezét azóta újra megműtötték, és a többi problémája is megoldódni látszik, de vélhetőleg még nincs tökéletes állapotban.
Kérdésünkre Gera Zoltán elmondta: ő semmit nem tud a "Buzsáky-ügyről", senki nem érdeklődött nála a másodosztályban szereplő légióstársáról.
A West Bromwich Albion vasárnap a Newcastle Unitedet fogadja Birminghamben.
Buzsáky Ákos Gera Zoltán csapattársa lehet a West Bromwich Albionban. Szigetországi sajtóértesülések szerint a 23 éves, korábban Portugáliában is szerepelt Buzsákyt hajlandó elengedni jelenlegi együttese, a másodosztályú Plymouth Argyle, de megkéri az árát: aki vinni akarja a magyar válogatott futballistát, annak egymillió angol fontot kell letennie.

Buzsáky a nyáron érkezett a Home Parkba az FC Portótól, és gyorsan megkedveltette magát új klubjában. A bajnokságban eddig két, a Ligakupában egy gólt szerzett.

A Sky Sport szerint a West Bromwich Albion azért szerződtetné szívesen a korábbi MTK-játékost, mert másik magyar labdarúgójával, Gera Zoltánnal nagyon elégedett. A Plymouth viszont azért adná el Buzsákyt, mert úgy gondolja, hogy abból az egymillió fontból, amelyet kér, megerősíthetné a keretét, hogy biztosan bentmaradjon a Championshipben.

A West Brom mellett a West Ham United is figyelemmel követi az eseményeket, Paul Stapleton Plymouth-vezér pedig kész tárgyalni bárkivel.

"Azt nem tudtam, hogy konkrétan olyan klubokról van szó, mint a West Ham vagy a West Bromwich, de azzal tisztában vagyok, hogy az utóbbi néhány mérkőzésünkön ott volt néhány első osztályú klub megfigyelője, mint például legutóbb, a Queen's Park Rangers ellen is."

Buzsáky Ákos a Nemzeti Sport Online megkeresésére úgy reagált: ő is csak a helyi újságban és valahol az interneten olvasott az ügyről, de neki még senki nem szólt, hogy érdeklődnének utána.

"Nem hiszem, hogy ennek lenne bármilyen aktualitása – fogalmazott óvatosan a játékos. – Valamelyik újság azt írta, hogy a West Brom már ajánlatot tett, de én még csak a nyáron írtam alá az itteni szerződésemet három évre, és elég hihetetlennek tűnik, hogy fél évre rá már a Premiershipben játszhatok."

"Persze, én lennék a legboldogabb, ha ez valamikor valóra válna, de addig, amíg nincsenek konkrétumok, próbálok nem foglalkozni az üggyel – folytatta Buzsáky. – Illetve nyilván foglalkoztat, hogy is ne foglalkoztatna, csak nem élem bele magam, mert abból csak csalódás lesz. Még egyszer mondom, tőlem még senki nem kérdezte, lenne-e kedvem Birminghamben futballozni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik