Anglia: a játékvezetők is sürgetik a videobíró bevezetését

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 10:43
Címkék
Steve McClaren
Steve McClaren
Steve McClaren
Steve McClaren
A hétvégi angol forduló után ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek a videobíró bevezetését sürgetik a gól/nem gól szituációkban.

Legutóbb a West Ham-Middlesbrough bajnokin történt egy olyan eset, hogy a vendégek hátvédje, Chris Riggott szerencsétlenül nyúlt bele egy beadásba, lábáról a labda, saját kapuja felé perdült, ám Mark Schwarzer kapus egy gyors vetődéssel megszerezte azt. A kérdés már csak az volt: hol érte el a labdát az ausztrál kapus?

Nos, a felvételek megtekintése után bizonyossá vált, hogy Schwarzer még a gólvonal előtt elérte a játékszert, ám Steve Bennett játékvezető - asszisztense, Ralph Bone beintésére - megadta a gólt, s ezzel a West Ham meg is nyerte a találkozót.

Az Angol Játékvezetői Bizottság elnöke, Keith Hackett is sürgeti a visszajátszást az ilyen kétes eseteknél, s ugyanezt mondja a szenvedő fél vezetőedzője, Steve McClaren is. A menedzser elmondta, hogy Bone felhívta őt az eset után, s elnézést kért tőle a bakiért, de ez nem hozza vissza számukra az elvesztett pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik