Wall remekül debütált Washingtonban

Vágólapra másolva!
2010.11.03. 09:44
null
Wallnak jól sikerült első hazai mérkőzése a Wizards mezében<br />(Fotó: Action Images – archív)
Az NBA alapszakasz&aacute;nak legut&oacute;bbi j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n a Los Angeles Lakers, a Boston Celtics &eacute;s a Miami Heat is f&ouml;l&eacute;nyes győzelmet aratott. Megszerezte első győzelm&eacute;t a Washington, amelyben az idei draft első v&aacute;lasztottja, John Wall remek&uuml;l mutatkozott be a Wizards otthon&aacute;ban.

Washingtonban az idei draft első két helyén elkelt játékos alakulata csapott össze egy hosszabbításba torkolló mérkőzésen. Cartier Martin három tizedmásodperccel a rendes játékidő vége előtt süllyesztette el azt a triplát a Philadelphia gyűrűjében, amellyel az idényben először otthon szereplő Wizards kiharcolta a túlórát.

A fővárosiak végül Andray Blatche büntetőivel nyertek 116–115-re, leginkább azonban a 2010-es draft 1/1-esének, John Wallnak köszönhetik sikerüket, aki 29 pontja mellett 13 assziszttal és 9 labdalopással vétette észre magát.

A drafton másodikként elkelt Evan Turner a 76ers cserepadján kezdett, onnan beszállva végül 9 pontig jutott. A vendégek vezére a 30 pontos Lou Williams volt, aki egy ponttal maradt el karrierje legjobbjától.

A bajnokesélyes csapatok nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, a Boston, a Miami és a Lakers is könnyedén nyert. A Celtics a térdét fájlaló Shaquille O'Neal nélkül 23 ponttal volt jobb a Detroitnál, amely így 0–4-es mérleggel áll. A Bostonban a pontokat Kevin Garnett (22), Paul Pierce (21) és Ray Allen (16) szórta, míg a gólpasszokat tekintve ezúttal is Rajon Rondo vitte a prímet. A 24 éves játékos a mostani 17-tel már 67 asszisztnál jár négy meccs után.

A Miamiban Dwyane Wade 26, míg LeBron James 20 pontot szorgoskodott össze a Minnesota ellen, utóbbi pedig 12 gólpasszt is jegyzett, márpedig erre Heat-csatár eddig még sosem volt képes. A floridai szupercsapat a bostoni veresége óta már a negyedik győzelmét aratta, keleten azonban továbbra is az Atlanta áll az élen, amely negyedik meccsét is győzelemmel abszolválta.

A Clevelandben nyerő Hawksban Al Horford 16 ponttal és 12 lepattanóval „ünnepelte" szerződéshosszabbítását, amely a következő öt évben 60 millió dollárt garantál a számára.

A Lakers őrzi veretlenségét, most éppen a Memphist verte meg. Kobe Bryant mind a 23 pontját az első félidőben szerezte, míg Pau Gasol 21 pontot és 13 lepattanót tett be a közösbe. Bryant az utolsó negyedben már a padról figyelte társait, így még egy perc hiányzik neki, hogy beállítsa Kareem Abdul-Jabbar klubcsúcsát, ami a pályán töltött időt illeti. A következő Lakers-meccsen már meglesz a rekorddöntés.

A Portland játékosai négy nap alatt már harmadszor léptek parkettre, ám a fáradtság a teljesítményükön nem látszott meg, szoros első félidőt követően (47–45) végül 14 ponttal múlták felül a Milwaukee-t.

VESZTEGZÁR ALATT A GARDEN
 

Az éjszakai karbantartási munkálatok során azbeszttartalmú, egészségre veszélyes anyag került a New York-i Madison Square Garden játékterére és légterébe, ezért elhalasztották a magyar idő szerint szerdára virradóra megrendezni tervezett New York Knicks–Orlando Magic kosárlabda-mérkőzést az NBA-ban.

A Garden vezetősége jelezte: ameddig a speciális egységek nem tisztítják meg a csarnokot, azaz fennáll az egészségkárosodás veszélye, addig sem a szurkolókat, sem a dolgozókat nem engedik be. A meccs bepótlásának időpontja egyelőre nem ismert.

Az Orlandónak rövid időn belül ez a második halasztása: az előszezon végén a padló csúszóssága miatt maradt el a Miami Heat elleni tampai mérkőzés.

 

NBA 
ALAPSZAKASZ, 8. JÁTÉKNAP
Los Angeles Lakers–Memphis Grizzlies 124–105
New York Knicks–Orlando Magic elmaradt
Detroit Pistons–Boston Celtics 86–109
Cleveland Cavaliers–Atlanta Hawks 88–100
Miami Heat–Minnesota Timberwolves 129–97
Washington Wizards–Philadelphia 76ers 116–115 – h. u.
Milwaukee Bucks–Portland Trail Blazers 76–90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik