Virágzásnak indult D'Antoni játékrendszere Los Angelesben

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.01. 10:44
null
Los Angelesben kezd kirajzolódni D'Antoni edző taktikája, Bryanték örülhetnek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) ma ugyan nem sok vérbeli rangadót játszottak, ám a papírformát így is sok helyen borították az esélytelennek hitt csapatok az ezen a játéknapon megrendezett 11 összecsapáson. A leginkább várt derbit a Los Angeles Lakers csillogó játékkal nyerte meg a Denver Nuggets ellen, a leghosszabb aktív győzelmi sorozat pedig megszakadt, ugyanis az utóbbi hat mérkőzésén diadalmaskodó Atlanta otthon kapott ki a Clevelandtől. Rajon Rondo nélkül is nagyarányú győzelmet aratott a Boston, de ez az este a dobásblokkolás két nagyágyújáról, Serge Ibakáról, illetve Larry Sandersről szólt, utóbbi ráadásul élete első tripla dupláját is teljesítette! Nézzük, mi történt még ezen az éjjelen!

Toronto Raptors–Phoenix Suns 101–97
A 23-at szóró DeMar DeRozan és társai elbírták, hogy a kisebb sérülés után visszatérő Andrea Bargnani megint borzasztóan játsszon (4 pont, 2 lepattanó), ráadásul az új szerzemény, a francia Pietrus is három nagyon fontos triplával segített győzelemre társait. A Sunsnál valami nem stimmel az utóbbi napokban, de ez csak kapóra jött a Torontónak, mely így hatos negatív szériát szakított meg hazai diadalával.
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 23, A. Johnson 16, Lowry 15
A Suns legjobb dobói: S. Brown, Gortat, Dudley 14-14

Charlotte Bobcats–Philadelphia 76ers 98–104

A karriercsúcsnak számító 15 gólpasszt kiosztó Jrue Holiday, valamint a 25-öt dobó Evan Turner mellett a negyedik negyedben 14 pontot szállító Jason Richardson kellettek leginkább a sikerhez a Philadelphia számára Charlotte-ban, ahol a Bobcats ezzel a vereségével visszaesett negatív tartományba. A Sixers egyre inkább stabil gárdává válik Andrew Bynum nélkül is, de egyelőre a kispad nem akar olyan szépen összeállni, mint a korábbi években, ettől függetlenül sorra nyeri a meccseit Doug Collins csapata.
A Bobcats legjobb dobói: B. Gordon 19, J. Taylor 16, Biyombo 14
A 76ers legjobb dobói: Turner 25, J. Richardson 22, T. Young 15

Orlando Magic–Brooklyn Nets 86–98
Orlandói győzelmével már ötös sikerszériánál tart a Nets, mely igen régen kezdett ennyire jól egy szezont, mint a mostanit. Brook Lopez kisebb sérülése miatt távol kellett, hogy maradjon, de a 20-at dobó Gerald Wallace feljavulása, valamint a 22 egységig jutó Joe Johnson pótolták a kieső kosarakat, míg a hazaiaknál Nelson nem léphetett pályára, csakúgy, mint a régóta hiányzó Harrington, Türkoglu páros, JJ Redick, az eddigi szupercsere pedig megállt 4 pontnál.
A Magic legjobb dobói: G. Davis 16, Moore 13, Nicholson, Vucsevics 12-12
A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 22, G. Wallace 20, Blatche 14

Boston Celtics–Portland Trail Blazers 96–78

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: Mike D'Antoni rendszere, mely ugyan összességében nem mindig sikeres, de ma nagyon is az volt és lubickoltak benne a Lakers játékosai, pedig a sztárirányító, Steve Nash még mindig nem léphetett pályára.

A nap lúzere: A Portland Trail Blazers, mely 7(!) sikeres mezőnydobással fordult a második félidőre Bostonban, az oregoni klubnál valamit nagyon gyorsan lépni kell, mert a kezdők láthatóan teljesen kifulladtak már most, egyszerűen nincs cserepadja a liga legtermelékenyebb, de legtöbbet is játszó első ötösét felvonultató alakulatának.

Rajon Rondo megkezdte kétmeccses eltiltása letöltését, de a Celtics nélküle is 20 gólpasszig jutott csapatszinten, a hazaiak magas hőfokon játszva fojtották meg teljesen a Portland támadásait, az első félidőben összesen 7(!) sikeres mezőnytalálata volt a vendég gárdának, mely továbbra is kispad nélkül, a kezdőembereit teljesen kizsigerelve próbál alkotni, igencsak eredménytelenül. A bostoniaknál a padról beszállva 19 pontot szállító Jeff Greent érdemes kiemelni, az eddig igencsak alulteljesítő bedobó hatalmas zsákolásokkal ugrasztotta talpra a szurkolókat, valamint igen látványos kosarakat szerzett, végre tehetségének és fizetésének megfelelően produkált.
A Celtics legjobb dobói: J. Green 19, Terry 17, Pierce 12
A Blazers legjobb dobói: Aldridge 23, M. Leonard, Hickson 11-11

New York Knicks–Washington Wizards 108–87
Ugyan nem lett hatalmas kiütés a vége, de európai kifejezéssel élve mondhatni, hogy „osztálykülönbség" volt a felek között, a Knicks a vártnak megfelelően leiskolázta a John Wallt még mindig nélkülöző fővárosi alakulatot, mely eddig összesen egy győzelemmel rendelkezik a szezonban, ezzel messze a legrosszabb az egész ligában. Carmelo Anthony és JR Smith 20-20 ponttal vitték a prímet, a New York pedig Jason Kidd távollétében is szépen járatta a labdát, amit a Wizards játékosai néha szó szerint csak nyomoztak védekezésben.
A Knicks legjobb dobói: JR Smith, Anthony 20-20, T. Chandler, R. Brewer 12-12
A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 17, Beal 14, Seraphin 13

Atlanta Hawks–Cleveland Cavaliers 111–113
A játéknap legszerencsésebb találatával nyert a Kyrie Irving nélkül kiálló Cleveland, hiszen egálnál az utolsó másodpercben gyakorlatilag egy, a gyűrűt alig érő dobás után szedte össze a támadólepattanót Alonzo Gee, majd azonnal be is tette a ziccert, válaszra pedig már nem maradt ideje a Kyle Korvert kényszerből jegelő Hawksnak, megszakadt az Atlanta hatod győzelmi szériája. A 20 pontos, 18 lepattanós Varejao mellett az újonc Waiters, valamint a kezdővé avanzsáló Jeremy Pargo is elérte a 20 pontot, négy kudarc után lépett újra győzelmi ösvényre a Cavaliers.
A Hawks legjobb dobói: Josh Smith 25, L. Williams 18, Horford, J. Teague 15-15
A Cavaliers legjobb dobói: Jer. Pargo 22, Waiters 21, Varejao 20

Memphis Grizzlies–Detroit Pistons 90–78
Megszakadt a némileg feléledő Pistons első idei sikerszériája, mely ugyan csak két meccset számlált, de tényleg igen meggyőző perfomanszokat tett le az asztalra az utóbbi két hétben a borzasztóan startoló Frank-legénység. A Grizzlies Tony Allen nélkül is nagyon szépen levédekezte az ellenfél hátvédjeit, Rodney Stuckey és Brandon Knight összesen 16 egységig jutott, ilyen teljesítményekkel pedig nem lehetett reális esélye a Detroitnak. A 17 pontos, 11 lepattanós Marc Gasol első idei dupla dupláját hozta össze, a Memphis még mindig egy lépéssel az egész liga előtt jár.
A Grizzlies legjobb dobói: Gay 18, M. Gasol, Conley 17-17
A Pistons legjobb dobói: Monroe 17, Prince 15, Knight 10

Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 106–94

Russell Westbrook (23 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz, 7 szerzett labda) fantasztikusan sokoldalú játéka mellett a hazaiak sikerének kulcsa a 7 dobást is blokkoló Serge Ibaka volt, de Kevin Martin (19 pont) is kezdi újra összeszedni magát pár gyengébb teljesítmény után. A Jazz a visszatérő Mo Williams jelenlétében sem tudta igazán megnehezíteni a tavalyi finalista dolgát, érdekesség, hogy a lepattanózást 7-tel vesztette el a vendég gárda, pedig pontosan ezen a területen vártuk volna, hogy a Utah megfogja az OKC-t.
A Thunder legjobb dobói: Durant 25, Westbrook 23, Kev. Martin 19
A Jazz legjobb dobói: Kanter 18, Al Jefferson 16, Mo Williams, Hayward, Millsap 13-13

Minnesota Timberwolves–Milwaukee Bucks 95–85
Továbbra sincs jó passzban a Timberwolves, legalábbis egészségileg semmiképp, ma megint hiányzott Andrei Kirilenko, de Kevin Love-nak is influenzásan kellett beszállania a mérkőzésbe, igaz ő 15 pontjával és 14 lepattanójával szépen húzta a hazaiak szekerét. A 10 pontos, 12 lepattanós, igen remek perfomanszát 10 dobásblokkolással élete első tripla duplájára egészítette ki Larry Sanders, aki ellen borzasztóan nehéz volt ma a Minnesota magas embereinek élete. A Bucks elvesztette sérülés miatt Beno Udrihot, s már csak 50 százalékon áll a kiválóan startoló Milwaukee.
A Timberwolves legjobb dobói: Ridnour, Sved 16-16, Barea, Love 15-15
A Bucks legjobb dobói: Ellis, Jennings 18-18, Henson, Sanders 10-10

Sacramento Kings–Indiana Pacers 92–97
Kezd magára találni a Pacers, mely egyhuzamban negyedszer diadalmaskodott, ezúttal Sacramentóban mutatott remek védekezést csapatszinten a Danny Grangert még két hónapig nélkülöző Vogel-legénység. A 31 pontos, 11 lepattanós dupla duplát teljesítő David West és a 25-öt szóró George Hill nagyszerű formája kompenzálja a többiek gyengeségeit, bár utóbbi kihagyott büntetőjével még hagyott sanszot a hazaiaknak az utolsó pillanatokra, de a Kings csak nem tud átlépni saját árnyékán.
A Kings legjobb dobói: Cousins 19, M. Thronton 15, Garcia, Fredette 12-12
A Pacers legjobb dobói: Da. West 31, Ge. Hill 25, S. Young 12

Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 122–103
A Los Angeles Lakers eddig igen hullámzóan teljesít, de most éppen nagyon kijött a lépés Mike D'Antoni tanítványainak, ráadásul az új edző rendszere is meghozta az áttörést, legalábbis a kispad számára biztosan, hiszen Antawn Jamison 33 pontos, 12 lepattanód dupla duplával szállt be, míg Jodie Meeks 7 triplát süllyesztett el, összesen 8 kísérletből. Dwight Howard 28 pontos, 20 lepattanós, igen masszív dupla duplájában az volt a pláne, hogy az egyik kosarát triplából(!) szerezte, Kobe Bryantnek egy ilyen estén elég volt 14 pontot dobnia, Steve Nash nélkül is nagyon simán diadalmaskodott a Lakers, mely újra 50 százalékon áll. Ez ma nagyon nem a Nuggets napja volt, még üres zsákolásokat is hagytak ki a denveriek, akik pedig megint negatív tartományba értek.
A Lakers legjobb dobói: Jamison 33, D. Howard 28, Meeks 21
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19, Iguodala 14, J. Hamilton 13

NBA TOP 10 – PÉNTEK
NBA
ALAPSZAKASZ, 30. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors–Phoenix Suns 101–97
Charlotte Bobcats–Philadelphia 76ers 98–104
Orlando Magic–Brooklyn Nets 86–98
Boston Celtics–Portland Trail Blazers 96–78
New York Knicks–Washington Wizards 108–87
Atlanta Hawks–Cleveland Cavaliers 111–113
Memphis Grizzlies–Detroit Pistons 90–78
Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 106–94
Minnesota Timberwolves–Milwaukee Bucks 95–85
Sacramento Kings–Indiana Pacers 92–97
Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 122–103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik