Veresége ellenére a rájátszásba jutott a Chicago

Vágólapra másolva!
2010.03.26. 10:04
null
Nabokov a rájátszásba „védte” a Sharkst (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 153. játéknapján kiütéses, 8–3-as vereséget szenvedett a Chicago a Columbustól, ezzel a második helyre szorult a Nyugati főcsoportban, ám a Calgary Flames kudarca miatt így is bejutott a rájátszásba. Az élen a Dallast legyőző San Jose Sharks áll, amely már szintén biztos résztvevője a playoffnak. Szétlövéssel szenvedett vereséget a New Jersey, a Washington és a Phoenix is.

Valószínűleg nem ilyenre tervezték, de a Blackhawks már biztos résztvevője az NHL rájátszásának. A chicagói csapat 8–3-ra kikapott idegenben a Columbus Blue Jacketstől, ám a Calgary Flames is 3–2-es vereséget szenvedett a New York Islanderstől, így a Blackhawks már biztosan ott lesz a playoffban.

ÚJ SZABÁLY A FEJBE ÜTÉSEK ELLEN
Az NHL-ben szereplő jégkorongozók hivatalos szervezete elfogadta azt a szabályt, amely szerint súlyosan megbüntetik majd azokat a hokisokat, akik „gyanútlan játékosokat" ütnek fejbe.

Az új, a jégkorongozók testi épségének védelmét szolgáló szabály már érvénybe is lépett, és a tervek szerint a nyáron beveszik a liga szabálykönyvébe is.

A szabály lényege, hogy kiiktassák a hátulról vagy oldalról történő támadásokat, amelyek a fejre irányulnak.

Pedig ez volt a Chicago legrosszabb meccse ebben az idényben. A Blue Jackets vezére Antoine Vermette volt, aki két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

A San Jose Sharksnak jobban sikerült a playoffszereplés biztosítása: a Jevgenyij Nabokov kapus vezette együttes 3–0-ra győzött a Dallas Stars ellen, és az élen áll a Nyugati főcsoportban. A kapuvédő karrierje során ötvenedik alkalommal védett hibátlanul.

Centenáriumi sikert ért el a Tampa Bay Lightning: a Boston Bruinst 5–3-ra legyőző együttes a franchise történetének ötszázadik győzelmét aratta.

Három pályán is csak a szétlövésben dőlt el a mérkőzés: a New York Rangers a rendes játékidő utolsó pillanatában egyenlített Chris Drury góljával a New Jersey Devils ellen, majd a szétlövésben győzött.

A Carolina Hurricanes a Washington Capitalst verte meg 3–2-re, míg a Nashville Predators a Phoenix Coyotes ellen győzött 4–3-ra szétlövéssel záruló meccsen.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 153. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–New York Rangers 3–4 – szétlövéssel 
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 3–2 – sz.
Philadelphia Flyers–Minnesota Wild 3–4 – hosszabbítás után 
Atlanta Thrashers–Toronto Maple Leafs 1–2 – h. u. 
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–5 
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 8–3 
New York Islanders–Calgary Flames 3–2 
Montreal Canadiens–Florida Panthers 4–1 
Nashville Predators–Phoenix Coyotes 4–3 – sz. 
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 3–1 
San Jose Sharks–Dallas Stars 3–0 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik