Továbbment a Bulls, a Miamival csap össze a döntőért

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 08:57
null
Derrick Rose (középen) ezúttal átengedte <br />Carlos Boozernek (balra) a főszerepet (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), a Keleti főcsoport elődöntőjében a Chicago negyedszer is legyőzte az Atlantát, így továbbjutott, és készülhet a Miami elleni keleti fináléra. A Bulls vezére ezúttal a 23 pontos Carlos Boozer volt, de Derrick Rose sem sokkal maradt el tőle, ő 19 pontig jutott.

Derrick Rose, a bajnokság legértékesebb játékosa az Atlanta elleni hatodik mérkőzésen úgy látta, nem neki kell a hátán cipelnie a csapatot, és inkább tett visszafelé egy lépést, a kiegészítő ember szerepkörébe húzódott, és Carlos Boozert tolta a reflektorfénybe. A center 23 pontig jutott, míg Rose 19 pontja (ennél kevesebbet csak egyszer dobott a playoffban) mellé 12 gólpasszt gyűjtött be – a Chicago Bulls pedig 93–73-ra legyőzte az Atlantát, 4–2-vel lezárva a két csapat párharcát.

„Ezt a meccset a védekezésünkkel nyertük meg. Hihetetlen, hogy idáig jutottunk, de ha már a főcsoportdöntőben vagyunk, nem állhatunk meg – mondta Rose, aki főszerepet játszik abban, hogy a Bulls 1998 óta először ilyen magasságokba jutott. – Már az idény előtti edzőtáborozás elején volt egy olyan érzésem, hogy ez a társaság sokra viheti. Mindenki hajlandó volt lehajtott fejjel dolgozni, és semmi más nem érdekelt minket, csak hogy minden meccsünket megnyerjük."

A következő ellenfél az idény eleje óta a liga egyik fő esélyesének tartott Miami Heat lesz LeBron Jamesszel, Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal. „Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, nem tőlünk várják el, hogy nyerjünk, és ez nekünk így éppen jó" – mondta Rose, akinek a Miami elleni meccseken már tényleg kell a segítség a társaktól.

A magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődő párharcban a Bulls élvezi a pályaelőnyt.

NBA
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Atlanta Hawks (5.)–Chicago Bulls (1.) 73–93
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Chicago javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik