Továbbjutott a Chicago és a Boston

Vágólapra másolva!
2010.04.27. 09:01
null
Krejcíék győzelme továbbjutást ért (Fotó: Action Images)
Címkék
A Boston Bruins a két gólt szerző és egy gólpasszt adó David Krejcí vezetésével 4–3-ra megverte a Buffalo Sabrest, és ezzel 4–2-re megnyerte a négy győzelemig tartó párharcot az NHL Keleti főcsoportjának negyeddöntőjében. A Chicago Blackhawks nyugaton harcolta ki a továbbjutást, miután 5–3-ra felülmúlta idegenben a Nashville Predatorst. A Canadiens mindent eldöntő hetedik meccsre mentette a Capitals elleni párharcot.

A Bostonnak ritkán sikerül párharcot nyernie a rájátszásban, ám a Buffalo Sabres 4–3-as hazai legyőzésével most bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe. A Bruins 1999 óta másodszor nyert párharcot a playoffban.

A meccs legjobbja David Krejcí volt, aki két gólja mellett egy gólpasszt is adott. A bostoniak ásza az utóbbi három meccsen három találatot ért el, pedig előtte tíz rájátszásbeli meccsen is gólképtelen volt.

A Bruinsnak egyébként jól megy a Sabres ellen a playoffban: a két együttes nyolc párharcából hatot megnyert. A Buffalo az elmúlt két szezonban nem került be a rájátszásba, viszont a 2006–2007-es idényben az elődöntőig jutott.

A hazaiaknál amúgy Mark Recchi a gólja mellett egy gólpasszt is adott, valamint Miroslav Satan is betalált. A bostoniak a Philadelphiával vagy a Pittsburghgel találkoznak az elődöntőben.

A Nyugati főcsoportban is eldőlt a negyeddöntő egyik kérdése: a Chicago Blackhawks a Predatorst  5–3-ra megverte Nashville-ben, és ezzel továbbjutott. A párharc utolsó három meccsét megnyerő chicagóiak az elmúlt évad után ismét a Vancouver Canucksszal kerülnek szembe a következő körben.

Az utolsó harmad előtt a Blackhawks 4–3-ra vezetett, így a Nashville nagy rohamozásba kezdett, de az újonc Antti Niemi kapus kiválóan védett – az utolsó pillanatokban Martin Erat szemből leadott lövését hárította –, majd a vendégek szereztek egy üres kapus találatot.

Az „életéért” küzdött a Canadiens, mivel a montreali meccsen az alapszakaszt nyugaton megnyerő Capitals eldönthette volna a párharcot. Ám az 53 alkalommal védő Jaroslav Halák kapusnak is köszönhetően a Montreal 4–1-re megnyerte a találkozót, így a mindent eldöntő hetedik meccs következik magyar idő szerint szerda éjjel Washingtonban. Michael Cammalleri is remekelt a hazaiaknál: két gólt szerzett az első harmadban.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Montreal Canadiens (8.)–Washington Capitals (1.) 4−1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3−3
Boston Bruins (6.)–Buffalo Sabres (3.) 4−3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4−2 a Boston javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Nashville Predators (7.)–Chicago Blackhawks (2.) 3−5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4−2 a Chicago javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik