Szétzilálta a Sharks-védelmet a Canucks

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 12:00
null
Antti Niemi a második meccsen kénytelen volt meghajolni a vancouveriek tudása előtt (fotó: Action Images)
Címkék
A Vancouver Canucks 7–3-ra legyőzte hazai pályán a San Jose Sharksot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának nyugati főcsoportdöntőjében, így két találkozó után 2–0-ra vezet a  párharcban.

Az első, sőt még a második harmad után is azt lehetett hinni, hogy az első találkozóhoz (3–2 a Vancouvernek) hasonlóan szoros eredményt hoz a főcsoportdöntő második felvonása is, ezúttal azonban gólokban is megmutatkozott a kanadai csapat fölénye, sőt a San Jose összeomlása következtében kiütéses lett a hazaiak sikere.

Pedig a rájátszásban remeklő Logan Couture a Sharks számára szerzett vezetést, és ugyan Daniel Sedin és Raffi Torres találatával a harmad közepén egy perc alatt fordított a Vancouver, Patrick Marleau előnyből gyorsan válaszolt.

A második játékrészben aztán egy váratlan húzással ismét előnyt szerzett a Canucks: a védőmunkáját hibátlanul végző Kevin Bieksa észlelte, hogy a Sharks rosszul kivitelezte a letámadást, így megnyílt az út előtte, ziccerbe került, és értékesítette a helyzetet.

A Vancouver a harmadik harmad elején is kihasznált egy emberelőnyt Chris Higgins révén, ezt ráadásul újabb hazai létszámfölényes helyzetek követték, a Sharksnak így nem volt esélye a felzárkózásra, az ekkor már lendületben lévő Canucks pedig sorra lőtte a gólokat. Az alapszakaszelső így meglepően simán, 7–3-ra behúzta a második meccset, és „kétfás” előnyre tett szert a párharcban.

Folytatás magyar idő szerint szombat hajnalban San Joséban.

VANCOUVER–SAN JOSE 7–3

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vancouver Canucks (1.)–San Jose Sharks (2.) 7–3 (2–2, 1–0, 4–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Vancouver javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik